Nainen puukotti toista naista asunnossa ja iski miestä veitsellä kasvoihin rappu­käytävässä – Tuomittiin yli neljäksi vuodeksi vankeuteen

18-vuotias nainen puukotti kahta ihmistä ja uhkaili puukolla kahta muuta yhden päivän aikana tammikuussa Kuopiossa. Hän sai yli neljä vuotta vankeutta.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 18-vuotiaan naisen yli neljäksi vuodeksi vankeuteen tammikuussa 2022 tapahtuneista puukotuksista.

9.9. 14:52

Kaksi nuorta naista sai perjantaina vankeustuomiot viime tammikuussa Kuopiossa tapahtuneista puukotuksista.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi 18-vuotiaan Alisa Quifen Kärkkäisen muun muassa tapon yrityksestä, törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta neljäksi vuodeksi ja yhdeksi kuukaudeksi vankeuteen.

17-vuotias tyttö sai seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta avunannosta tapon yritykseen. Hänen rangaistukseensa vaikutti alaikäisyys.

Kaikki teot tapahtuivat yhden päivän aikana.

Alisa Kärkkäinen oli ensin lyönyt Haapaniemellä sijaitsevassa asunnossa yllättäen toista naista veitsellä selkään. Sen jälkeen hän yritti iskeä naista etupuolelta useita kertoja.

Lyöntien jälkeen Kärkkäinen lähti alaikäisen tytön kanssa asunnosta ja löi rappukäytävässä toisessa asunnossa asuvaa miestä veitsellä kasvoihin.

Kaksikko meni bussiin, ja siellä nainen sohi takanaan istuneita poikia veitsellä osumatta kuitenkaan. Veitsenheiluttelun syynä oli se, että pojat olivat potkineet naisten penkkiä eivätkä lopettaneet pyynnöistä huolimatta.

Syyttäjä oli vaatinut Kärkkäiselle rangaistusta murhan yrityksestä, koska hänen mukaansa naisen nimenomaisena tarkoituksena oli murhata toinen nainen asunnossa. Kärkkäinen oli jo etukäteen uhonnut puukottavansa uhrin, ja hän varustautui tekoon ottamalla mukaansa hedelmäveitsen.

Puukotuksen syynä oli, että Kärkkäisen mukaan uhri suhtautui epäkunnioittavasti entiseen poikaystäväänsä, joka oli joutunut puukotetuksi.

Oikeuden mukaan naisen tarkoituksena ei ollut murhata uhria. Hän oli kuitenkin suhtautunut välinpitämättömästi siihen, kuolisiko uhri, joten kyse oli taposta. Oli sattumaa, että uhrin vammat jäivät lieviksi, oikeus totesi.

Alaikäinen tyttö tuomittiin avunannosta tapon yritykseen, koska hän tiesi etukäteen puukotusaikeista ja antoi puukottajalle henkistä tukea.

Muut syytteet alaikäistä tyttöä vastaan hylättiin.

Naiset joutuvat maksamaan naisuhrille yhteensä 7 100 euron korvaukset muun muassa kärsimyksestä, kivusta ja särystä sekä pysyvästä kosmeettisesta haitasta. Suurin osa summasta jää puukottajan maksettavaksi.

Rappukäytävässä puukotettu mies saa noin 1 400 euron korvaukset, ja bussissa uhkaillut pojat 500 euroa kumpikin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat