Kolmea epäillään alle vuoden ikäisen karhun­pennun ampumisesta

Ammuttu karhu saattaa olla alle vuoden ikäinen, jolloin se on rauhoitettu. Rajavartioston tietojen mukaan karhua ei ole muuten vahingoitettu.

9.9. 14:27 | Päivitetty 9.9. 14:58

Kainuun rajavartiostossa tutkitaan epäiltyä karhunpennun ampumista törkeänä metsästysrikoksena. Tutkinnanjohtaja kapteeni Juha Romppasen mukaan epäilty rikos on tapahtunut elokuun lopussa Kuusamon pohjoisosassa, lähellä valtakunnan rajaa. Epäiltynä on kolme henkilöä.

Romppasen mukaan ampuminen tapahtui laillisen metsästystapahtuman yhteydessä. Rajavartioston tietojen mukaan karhua ei ole muuten vahingoitettu.

Karhun metsästyskausi alkoi 20. elokuuta. Tämän hetkisten tietojen mukaan kolmikko metsästi karhua yhdessä.

Metsästysrikosta epäillään, koska rajavartioston valvonnan yhteydessä kävi ilmi, että ammuttu karhu saattaa olla alle vuoden ikäinen. Alle vuoden ikäisiä karhuja ei saa ampua sillä ne ovat rauhoitettuja.

Romppanen ei kommentoi sitä, onko helppoa erottaa alle vuoden ikäinen karhu aikuisesta.

”Mutta sen voin sanoa, että metsästäjällä on huolellisuusvelvollisuus eli lain mukaan metsästäjän pitää tuntea se riista, jota hän metsästää.”

Asiasta on käynnissä esitutkinta. Osana tutkintaa muun muassa määritellään karhun ikä. Iän määrittelee Luonnonvarakeskus.

Asiasta kertoi aiemmin Koillissanomat.

Oikaisu 9.9. kello 14.52. Uutisessa kerrottiin aiemmin virheellisesti tutkinnanjohtajan nimeksi Juha Romppainen. Oikea sukunimi on Romppanen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat