Mies pahoin­piteli nais­ystäväänsä toistuvasti ja puukotti tämän lasta kaulaan – Vuosia jatkuneesta lähi­suhde­väkivallasta yli viisi vuotta vankeutta

Etelä-Savon käräjäoikeus tuomitsi 64-vuotiaan miehen vuosia jatkuneesta vakavasta lähisuhdeväkivallasta yli viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Väkivalta tapahtui vuosina 2019–2021.

12.9. 11:15

Etelä-Savon käräjäoikeus on tuominnut 64-vuotiaan miehen vuosia jatkuneesta vakavasta lähisuhdeväkivallasta yli viiden vuoden vankeusrangaistukseen. Miehen uhrina olivat hänen naisystävänsä ja tämän alaikäinen lapsi.

Vakavin teoista tapahtui viime vuoden marraskuussa, kun mies puukotti lapsipuoltaan kaulaan. Tuomion mukaan puukotuksesta syntyi 4,5 senttimetrin haava. Haava oli oikeuden mukaan potentiaalisesti hengenvaarallinen, mutta jäi sattumalta pinnalliseksi.

Tuomion mukaan lapsi painoi itse vaatteellaan haavaa ja sai verenvuodon tyrehtymään. Hänet toimitettiin sairaalaan, missä hän oli vuorokauden.

Mies tuomittiin asiassa tapon yrityksestä. Oikeuden mukaan miehen täytyi tietää, että teosta hyvin todennäköisesti olisi voinut seurata lapsen kuolema.

Lisäksi mies tuomittiin yhteensä kuudesta naisystäväänsä kohdistuneesta pahoinpitelystä, jotka tapahtuivat noin kolmen vuoden aikana vuosina 2019–2021.

Oikeuden mukaan mies muun muassa istui naisen päällä, piti tyynyä tämän kasvoilla, repi hiuksia tämän päästä ja aiheutti tälle palovamman painamalla tuhkakaapimen tämän olkapäähän.

”Käräjäoikeus toteaa, että väkivaltaa on tapahtunut pitkän ajanjakson kuluessa parisuhteen aikana. Väkivalta on ollut monimuotoista, ja tekoihin sisältyy myös nöyryyttävänä ja julmana pidettäviä piirteitä, kuten hiuksien repimistä ja palovamman aiheuttamista”, tuomiossa todetaan.

Mies kiisti syytteet. Hänelle tehtiin oikeusprosessin aikana mielentilatutkimus, jonka mukaan hän oli syyntakeinen eli ymmärsi tekonsa seuraukset.

Viiden vuoden ja kolmen kuukauden vankeusrangaistuksen lisäksi tuomittu määrättiin maksamaan naiselle ja tämän lapselle korvauksena yli 11 000 euroa. STT ei julkaise tuomitun nimeä eikä tekopaikkakuntia rikosten uhrien yksityisyyden suojelemiseksi.

Käräjäoikeuden tuomio on annettu perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat