Taksit pysähtyvät perjantaina minuutiksi

Taksit pysähtyvät yhden minuutin ajaksi perjantaina kello 12.00 ja kuljettaja nousee seisomaan autonsa viereen hiljaisen hetken ajaksi, mikäli liikenne ja muut olosuhteet sallivat.

Kukkia ja kynttilöitä Salonsaaren sillan kupeessa Asikkalassa 22. elokuuta 2022.

13.9. 10:45

Suomen taksit pysähtyvät perjantaina yhden minuutin ajaksi elokuussa Asikkalassa Päijät-Hämeessä surmatun taksinkuljettajan muistoksi.

Kuljettajat kunnioittavat tällä eleellä kuolleen taksinkuljettajan muistoa.

Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson kertoo, että tapa on taksinkuljettajien vanha perinne, joka juontaa juurensa ainakin 50-luvulle. Andersson kertoo, että aiemmin takseilla oli tapana myös tehdä muistokulkue.

Taksit pysähtyvät yhden minuutin ajaksi perjantaina kello 12.00 ja kuljettaja nousee seisomaan autonsa viereen hiljaisen hetken ajaksi, mikäli liikenne ja muut olosuhteet sallivat.

Taksiliiton antamien ohjeiden mukaan pysähtymisestä ei tule aiheutua asiakkaille lisäkustannuksia ja seisauksessa tulee noudattaa liikennesääntöjä.

Poliisi kertoi elokuussa, että 24-vuotiaan taksinkuljettajana aiemmin työskennelleen vääksyläismiehen epäillään murhanneen 20-vuotiaan naistaksinkuljettajan elokuussa. Miehellä oli HS:n tietojen mukaan voimassa oleva taksinkuljettajan ajolupa.

Taksiliiton mukaan kyseessä on itsenäisyyden ajan 53. taksisurma. Anderssonin mukaan tapahtuma järkytti joitain kuljettajia, sillä tapahtuma rikkoi pitkän rauhallisen ajanjakson. Edellisestä taksisurmasta oli ehtinyt kulumaan jo 18 vuotta.

Andersson muistuttaa, että yleisesti ottaen taksinkuljettajien turvallisuus on melko hyvä, ihan jo siitä syystä, että kuljettajilla ei ole nykyään mukanaan käteistä.

”Se on vähentänyt riskiä joutua ryöstön uhriksi”, hän kertoo.

Synkin ajanjakso taksialalla koettiin hänen mukaansa heti sotien jälkeen, jolloin yhteiskunnassa oli muutenkin enemmän väkivaltaa.

Taksiliitto haluaakin surmatun kuljettajan muiston kunnioittamisen lisäksi kiinnittää huomiota molemminpuoliseen kunnioitukseen asiakaspalvelu­tilanteissa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat