Nuoret aikuiset tuottavat eniten ruokahävikkiä

Suurin osa hävikistä syntyy keitetystä kahvista. Seuraavaksi eniten hävikkiin menee hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja leipää.

14.9. 11:01

Nuoret aikuiset hukkaavat eniten syömäkelpoista ruokaa, ilmenee Kuluttajaliiton kyselytutkimuksesta. 18–30-vuotiaat nuoret aikuiset myös kokevat vähiten onnistumista hävikin hallinnassa verrattuna muihin ikäluokkiin.

Kuluttajaliiton hankekoordinaattori Jenni Vainioranta arvelee tottumusten ja rutiinien vaikuttavan nuorten ruokahävikin määrään.

”Meillä on paljon opittavaa vanhemmilta ikäpolvilta”, Vainioranta sanoo.

Vähiten kiinnostusta ruokahävikin vähentämiseen on Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla sekä Etelä-Karjalassa.

Vastaajista 77 prosenttia kokee, että ruokavalion ympäristökuorman pienentäminen on myös tärkeää.

Suurin osa hävikistä syntyy keitetystä kahvista. Seuraavaksi eniten hävikkiin menee hedelmiä, vihanneksia, juureksia ja leipää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat