Joku paistoi koiran nuotiolla ruuaksi Tampereen kupeessa

Ulkoilija oli havaitsi Ylöjärven Kurussa leiripaikan, jonka nuotiossa hiiltynyt raato oli. Poliisi kävi sen jälkeen paikalla ja totesi, että koiraa oli syöty.

14.9. 12:08 | Päivitetty 14.9. 12:35

Poliisin mukaan Ylöjärven Kurussa nuotiopaikalta löytynyt hiiltynyt eläin on todennäköisesti koira. Sen rotu ei ole yksilöitävissä.

Ulkoilija oli havainnut tiistaina metsässä leiripaikan, jonka nuotiossa hiiltynyt raato oli. Poliisi kävi sen jälkeen paikalla ja totesi, että koiraa oli syöty.

Alkutietojen perusteella poliisi kirjasi tapauksesta rikosilmoituksen eläinsuojelurikoksena.

Poliisin mukaan on käynyt ilmi, että kyseessä on ollut ulkomaalaisten marjanpoimijoiden leiri.

Leirissä asuneet marjanpoimijat ovat poliisin mukaan kertoneet, että he olivat löytäneet kuolleen koiramaisen eläimen tien reunasta. Poimijat paistoivat eläimen nuotiolla ja söivät sitä.

Poliisin mukaan tapauksessa ei ole syytä epäillä rikosta enää.

Alueella ympäristövalvonnasta ja eläinsuojelusta vastaavan Pirtevan ympäristöterveyspäällikkö Maria Wahlfors kertoo poliisin tiedotteessa, että koiran syöminen ei ole rikos, vaikka se saatetaankin tuomita moraalisesti länsimaisessa kulttuurissa.

Koiran syömistä ei voi Wahlforsin mukaan pitää suositeltavana, koska olemukseltaan terveessäkin eläimessä voi olla erilaisia bakteereja ja loisia, jotka voivat sairastuttaa ihmisen tai levitä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat