Saanatunturin rinteille satoi lunta, mutta virallinen havainto ensilumesta puuttuu

Ilmatieteen laitos ennustaa torstaiksi laajalti koko maahan sateita.

Ilmatieteen laitos jakoi viestipalvelu Twitterissä kelikamerakuvan, johon on taltioitunut Saanan rinteille satanut lumi.

14.9. 17:54 | Päivitetty 14.9. 18:19

Käsivarren Lapissa Saanatunturin rinteille Kilpisjärvellä satoi keskiviikkona lunta, mutta virallisesti ensilumi ei ole vielä satanut. Ilmatieteen laitos kertoo Twitterissä, ettei lunta ole havaittu laitoksen sääaseman lumensyvyys­mittarissa.

Ilmatieteen laitokselta kerrotaan, että sen havaintoasema on Kilpisjärven kyläkeskuksessa. Lisäksi tuntureilla lumi on muuttumassa vedeksi, sillä lähipäivinä sataa vettä.

Ilmatieteen laitos ennustaa torstaiksi laajalti sateita koko maahan, sillä matalapaine on Suomen päällä. Lämpötilat ovat maan etelä- ja keskiosissa 10–15 astetta. Lapissa lämpötila on enimmäkseen 5–10 astetta ja aivan pohjoisimmassa Lapissa on ehkä vähän kylmempää.

Säätilaan on odotettavissa muutoksia ehkä viikonlopun jälkeen, jolloin matalapaineen odotetaan siirtyvän pois Suomen päältä.

Kaikille merialueille on huomautuksia kovasta tuulesta vielä keskiviikkona, mutta torstaiksi vain Merenkurkkuun sekä Perämeren etelä- ja pohjoisosaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat