Työministeri Haatainen kertoi ensimmäisen huoltovarmuus­selonteon taustoista

Ensimmäisessä huoltovarmuusselonteossa määritellään tämän vuosikymmenen keskeiset linjaukset huoltovarmuudessa.

15.9. 13:34 | Päivitetty 15.9. 15:13

Valtioneuvosto antaa eduskunnalle ensimmäisen huoltovarmuusselonteon torstaina 15. syyskuuta. Työ- ja elinkeinoministeriön tiedotustilaisuudessa työministeri Tuula Haatainen (sd) sekä selontekoa valmistelleet virkamiehet kertovat selonteosta ja sen taustoista.

Huoltovarmuusselonteon laatimisen lähtökohtana on ollut tarve kehittää huoltovarmuustoimintaa nykyisessä muuttuneessa turvallisuusympäristössä, johon kuuluvat muun muassa Venäjän aggressiivinen hyökkäys Ukrainaan ja koronaviruspandemia.

Huoltovarmuusselonteossa määritellään keskeiset linjaukset huoltovarmuuden kehittämiseksi vuoteen 2030 asti.

Päivittäistavarakaupat ja niiden logistiikan toimivuus on yksi osa huoltovarmuutta. Kuva on Inex Partnersin logistiikkakeskuksesta Sipoosta.

Tarkoituksena on ollut arvioida, onko kansallinen huoltovarmuus toivotulla tasolla. Selonteon tarkoituksena ei ole ollut käsitellä yksityiskohtaisesti operatiivisia kysymyksiä.

Selonteon keskeisiksi aihealueiksi on määritelty huoltovarmuuden jatkuvuuden hallinta ja modernisointi, huoltovarmuussäätelyn kokonaiskehittäminen sekä toimeenpanon edellytysten varmistaminen, huoltovarmuusorganisaation kehittäminen, Huoltovarmuusrahaston turvaaminen ja eduskunnan aktiivinen osallistuminen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat