Finnairin kone teki väli­laskun Pariisiin: Häirikkö heitettiin matkatavaroineen koneesta

Lennolta poistettiin yksi matkustaja, jota oli lentokentällä vastassa poliisi.

Häiriökäyttäytymisen vuoksi tehdyt välilaskut ovat melko harvinaisia, Finnair kertoo.

15.9. 11:27 | Päivitetty 15.9. 11:59

Finnairin torstainen aamulento Helsingistä Málagaan joutui tekemään välilaskun Pariisiin matkustaja häiriökäyttäytymisen takia.

Lennolta poistettiin yksi matkustaja, jota oli lentokentällä vastassa poliisi. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Finnairin viestintäpäällikkö Suvi Aaltonen vahvisti tiedon välilaskusta HS:lle ja kertoi, että kone on päässyt jo jatkamaan matkaansa varsinaiseen kohteeseensa noin 10.30.

Välilasku kesti noin tunnin. Sen aikana koneesta poistettiin häiriköineen matkustajan lisäksi hänen matkatavaransa, minkä jälkeen matkaa jatkettiin.

Aaltosen mukaan Finnair ei tiedota tarkemmin, minkälaisesta häiriökäyttäytymisestä oli kyse. Hänen mukaansa tapaus on melko harvinainen.

”Ei voi sanoa, että tällainen olisi kovin yleistä”, hän sanoo.

Mikäli matkustajan käytös aiheuttaa häiriötä muille matkustajalle tai lennon miehistölle tai vaaraa lentoturvallisuudelle, koneen kapteeni voi Aaltosen mukaan tehdä päätöksen välilaskusta.

Poistetulle matkustajalle voi seurata välilaskusta iso lasku. Häiriötapauksissa huomioidaan paitsi rikosoikeudellinen vastuu myös mahdollinen vahingonkorvaus­vastuu. Tällöin välilaskun summa voi nousta helposti useisiin tuhansiin, joskus jopa kymmeniintuhansiin euroihin.

Ilmailurikkomuksesta seurauksena on yleensä sakkorangaistus. Tällainen voi olla esimerkiksi tupakointi kiellosta huolimatta lennon aikana.

Välittömät seuraukset arvioi Aaltosen mukaan paikallinen viranomainen.

”Matkustaja voidaan poistaa lennolta ja ohjata seuraavalla lennolla esimerkiksi pois maasta”, Aaltonen kertoo.

Matkustaja voidaan tapauksesta riippuen asettaa lentokieltoon myös Finnairin puolelta, jolloin tämä ei pääse jatkossa Finnairin lennoille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat