Porvoon perhesurmalle ei löytynyt selkeää motiivia – Teko tuli yllätyksenä lähipiirille

Poliisi sai valmiiksi viime marraskuussa tapahtuneen Porvoon perhesurman tutkinnan. Miestä kuvailtiin kuulusteluissa oudoksi, mutta väkivaltainen teko viime marraskuussa tuli lähipiirille täytenä yllätyksenä.

Mies ajoi kuolinkolarin Helsingissä Kyläsaarenkadulla lähellä Vanhankaupunginlahtea sen jälkeen, kun hän oli surmannut avovaimonsa ja 2-vuotiaan poikansa.

15.9. 13:15 | Päivitetty 28.9. 14:39

Porvoon viime marraskuiseen perhesurmaan ei ole löytynyt selkeää motiivia. Perheen läheiset ovat kuulusteluissa kuvanneet avovaimonsa ja 2-vuotiaan poikansa tappanutta miestä oudoksi, mutta kukaan ei osannut arvata hänen olevan väkivaltainen. Teko tuli lähipiirille täydellisenä yllätyksenä.

Keskusrikospoliisin mukaan 28-vuotias mies puukotti kotonaan ensin avovaimoaan ja kävi sen jälkeen pariskunnan pojan kimppuun. Teko tapahtui aamulla.

Poliisi on saanut tapauksen tutkinnan valmiiksi. Tutkinta on nyt lopetettu, koska rikoksesta epäilty mies on kuollut. Puukotusten jälkeen mies ajoi Helsingissä rajun kolarin kuorma-auton kanssa ja kuoli.

Henkirikokset paljastuivat, kun poliisi oli viemässä suruviestiä kolarista perheen kotiin.

Poliisi tutki henkirikoksia kahtena murhana, koska teko osoitti poliisin arvion mukaan päättäväisyyttä. Lisäksi se kohdistui puolustuskyvyttömään 2-vuotiaaseen lapseen ja tämän äitiin.

Pariskunnan läheiset ja ystävät kertoivat kuulusteluissa, että miehellä oli ollut jonkinlaisia mielenterveydellisiä ongelmia.

Tekoa edeltäneenä iltana avovaimo oli hälyttänyt ystävät hätiin, koska hän oli epäillyt, että kotoa poistuneella miehellä olisi ollut itsetuhoisia aikeita. Ystävä oli löytänyt miehen fyysisesti kunnossa, mutta täysin puhumattomana Linnamäeltä sähkökaapin päältä.

Todistajat kuvailivat perhettä onnelliseksi lapsiperheeksi. Osa lähipiiristä kuitenkin tiesi naisen miettineen eroa miehen oudon käytöksen takia.

Naisen taakkaa lisäsi se, että hän oli perheen pääasiallinen elättäjä. Mies oli työtön, nainen puolestaan oli juuri päässyt unelmiensa työhön toimittajaksi. Kukaan läheisistä ei kuitenkaan tiennyt, että perheellä olisi ollut ylitsepääsemättömiä taloudellisia ongelmia.

Lähipiiri kuvaili kuulusteluissa miestä joogasta innostuneeksi hipiksi, jolla oli viehtymystä salaliittoteorioihin ja valeuutisiin. Käytös ei aina ollut ”normaaleissa rajoissa”, kertoi eräs läheinen.

Pari oli tuntenut toisensa vuoden ennen lapsen syntymistä.

Oikaisu 22.9.2022 klo 11.00: Jutussa kerrottiin aiemmin, että mies olisi puukottanut ensin naisen, sen jälkeen pojan ja sitten palannut vielä puukottamaan naista. Mies palasi naisen luo puukotettuaan pojan, mutta ei ole tiedossa, jatkoiko hän naisen puukottamista.

Oikaisu 28.9.2022 klo 14:40: Jutussa kerrottiin aiemmin, että mies löytyi läheiseltä kalliolta. Hän löytyi Linnamäeltä sähkökaapin päältä. Lisäksi muutettu maininta naisesta perheen ainoana elättäjänä perheen pääasialliseksi elättäjäksi.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat