Poliisi­autoja ammuttiin Kuopiossa, yksi otettiin kiinni

Poliisiautoja ammuttiin Kuopiossa myös vuosi sitten tapahtui vastaava tapaus. Poliisi selvittää tapausten mahdollista yhteyttä.

Poliisin virka-autoja ammuttiin torstai-iltana Kuopion poliisiaseman edustalla.

16.9. 10:15 | Päivitetty 16.9. 20:00

Poliisiautoja ammuttiin ampuma-aseella Kuopion poliisiaseman edustalla torstai-iltana kello 21.15. Hieman ennen kello kahdeksaa perjantaina illalla Itä-Suomen poliisi tiedotti, että poliisi on ottanut kiinni teosta epäiltynä kuopiolaisen miehen. Kiinniotto sujui rauhallisesti.

Poliisin mukaan ampuja saapui paikalle pienellä punaisella henkilöautolla, ampui kohti pysäköityjä poliisin virka-autoja Niiralankadun puoleisella pysäköintialueella ja poistui paikalta heti sen jälkeen.

Havaintojen mukaan auto poistui Niiralankatua Kuopion yliopistollisen sairaalan suuntaan.

Kukaan ei loukkaantunut ampumisessa, mutta ainakin kahteen poliisiautoon tuli vaurioita.

Tapausta tutkitaan muun muassa vahingontekona ja ampuma-aserikoksena. Asian esitutkinta siirtyy viikonlopun aikana Keskusrikospoliisille, koska teko kohdistui Itä-Suomen poliisilaitokseen.

Poliisi selvittää, onko tapauksella yhteyttä vuoden takaiseen vastaavanlaiseen tilanteeseen. Viime vuoden elokuun lopussa tuntemattomaksi jäänyt henkilö ampui samalla pysäköintialueella ollutta poliisin virka-autoa.

”Ihan varmuudella ei voi sanoa, että näillä tapauksilla olisi yhteys, mutta tekotapa ja tapahtumapaikka ovat samat”, sanoo rikoskomisario Esko Salo.

Salon käsityksen mukaan poliisi ei ole saanut uhkauksia tai muita viestejä, jotka voisivat liittyä ampumistapaukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat