Sotaharjoitus sulkee Nelostien ensi viikolla

Ilmavoimien harjoitus sulkee Nelostien ensi viikolla. Baana22-harjoituksessa ohjaajat opettelevat maantietukikohdan käyttöä, liikenne ohjataan kiertotielle.

Arkistokuvassa vuodelta 2005 IImavoimien Hornet testaa Viitostien varalaskupaikkaa Joroisissa. Harjoitus tehtiin ennen kuin uusi tieosuus Joroisten ja Varkauden välillä avattiin muulle liikenteelle.

20.9. 10:33

Nelostiellä Joutsassa on luvassa isoa haittaa liikenteelle ensi viikolla, kun Ilmasotakoulu järjestää Joutsan varalaskupaikalla laajan ja monipäiväisen harjoituksen nimeltään Baana22.

Nelostie suljetaan Pertunmaantien liittymän ja Korpilahdentien liittymän välillä. Sulku alkaa sunnuntai-iltana 25. syyskuuta ja päätyy perjantaina 30. syyskuuta.

Liikenne ohjataan näiden päivien aikana kiertotielle, joka kulkee muun muassa Kangasniemen kautta. Siitä aiheutuu Ely-keskuksen mukaan merkittävää haittaa liikenteelle.

Kiertotie pidentää matka-aikaa noin 40 minuutilla ja Ely-keskuksen mukaan matkaan kannattaakin varata tunti lisäaikaa. Se myös kehottaa käyttämään tuolloin matkantekoon Jyväskylän ja Lahden välillä Päijänteen länsipuolta.

Baana on maantietukikohtaharjoitus, jonka Ilmavoimat järjestää joka vuosi ja tänä vuonna on Ilmasotakoulun vuoro vastata järjestelyistä.

Se on olennainen osa Ilmavoimien harjoittelua, koska sen pitää pystyä tarvittaessa hajauttamaan tukikohtansa nopeasti eri puolille Suomea ja pois lentokentiltä.

Harjoituksessa lentävät Ilmavoimien kaikki konetyypit, mutta eniten mukana on Hawk-suihkuharjoituskoneita ja Hornet-monitoimihävittäjiä. Lentotoimintaa on luvassa maanantaista torstaihin päivittäin lähes puoleen yöhön saakka.

Lentäjät harjoittelevat tuolloin nousuja ja laskuja valoisassa ja pimeässä. Tavoitteena on myös kehittää kantahenkilökunnan ja reserviläisten yhteistoimintaa. Osallistujat saavat oppia muun muassa toiminnasta maantietukikohdassa ja sen perustamisesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat