”Ranskalainen hämähäkkimies” halusi osoittaa, että 60-vuotiaskin kykenee: Kiipesi ilman valjaita pilvenpiirtäjään, video näyttää tilanteen

Alain Robert nousi 187 metriä korkean Tour Total -rakennuksen huipulle La Défensen alueella Pariisissa.

18.9. 12:04 | Päivitetty 18.9. 13:24

”Ranskalaiseksi hämähäkkimieheksi” kutsuttu vapaakiipeilijä Alain Robert kiipesi 48-kerroksisen pilvenpiirtäjän huipulle Pariisissa.

Robert on aiemminkin kiipeillyt pitkin monia maailman korkeimmista rakennuksista ja usein ilman lupaa, kertoo brittilehti The Guardian.

Robert kiipeilee ilman valjaita paljain käsin ja kiipeilykenkien turvin. Hän on yksi maailman tunnetuimmista kiipeilijöistä.

Lauantaina Robert nousi 187 metriä korkean Tour Total -rakennuksen huipulle La Défensen alueella Pariisissa. Hän oli kiipeillyt pitkin rakennusta jo useita kertoja aiemmin.

Robert päätti vuosia sitten, että aikoo jälleen nousta Tour Totalin huipulle, kun on täyttänyt 60 vuotta.

”Haluan lähettää ihmisille viestin, että 60 vuotta ei ole mitään. Voit silti urheilla, olla aktiivinen ja tehdä upeita asioita”, viime kuussa 60 vuotta täyttänyt Robert sanoi The Guardianille.

Robert aloitti kiipeilyn vuonna 1975, jolloin hän harjoitteli jyrkänteillä lähellä kotikaupunkiaan Valencea eteläisessä Ranskassa.

Tähän päivään mennessä Robert on kiipeillyt muun muassa pitkin maailman korkeinta rakennusta Burj Khalifaa Dubaissa, Eiffel-tornia Pariisissa sekä Golden Gaten siltaa San Franciscossa.

Hänet on pidätetty useita kertoja, esimerkiksi vuonna 2018 kiivettyään pitkin 202-metristä Salesforce Tower -pilvenpiirtäjää Lontoossa.

Vapaakiipeilijä Alain Robert kuvattuna Tour Total -rakennuksessa 17. syyskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat