Yli kahden promillen humalassa ollut mies kaahasi varastetulla kuorma-autolla Riihimäellä

Kuljettajan epäillään syyllistyneen yhteensä seitsemään rikokseen.

22.9. 12:40

Hämeen poliisilaitos kertoo tiedotteessaan ottaneensa torstaina aamuyöllä kiinni kolmekymppisen miehen, joka pakeni poliisia varastetulla kuorma-autolla Riihimäellä.

Mies aiheutti pakomatkansa aikana poliisin mukaan useita vaaratilanteita. Kiinniottamistilanteessa hän puhalsi seulonta-alkometriin 2,56 promillea ja huumepikatesti oli positiivinen. Miehellä ei ollut ajo-oikeutta.

Kuljettajaa epäillään tiedotteen mukaan yhteensä seitsemästä rikoksesta: törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta, virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta, niskoittelusta poliisia vastaan, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Poliisin mukaan tilanne oli käynnistynyt, kun poliisipartio oli huomannut Riihimäen keskustassa sitä vastaan ajaneen kuorma-auton, jonka nopeus oli tutkalla mitattaessa ollut 70 kilometriä tunnissa alueella, jolla nopeusrajoitus on 40 kilometriä tunnissa. Kuorma-auto oli lähtenyt ajamaan karkuun heti, kun poliisipartio oli kääntynyt sen perään.

Kuorma-auto oli ajanut poliisipartioita karkuun muun muassa Riihimäen keskustan ja Peltosaaren kaupunginosan alueilla. Kuorma-auto ajoi merkittävää ylinopeutta ja aiheutti useita vaaratilanteita. Se oli muun muassa ajanut vastaantulevien kaistalla, kevyen liikenteen väylillä ja nurmikoilla.

Tiedotteen mukaan kuorma-auto oli myös ajanut poliisiautoa päin, jolloin poliisiauton kuljettaja oli joutunut väistämään välttääkseen törmäyksen.

Kuorma-auto jatkoi matkaansa etelän suuntaan kohti Hyvinkäätä ja ajoi lopulta poliisin piikkimattoon lähellä Uudenmaan rajaa. Vaikka kuorma-auton kaikki renkaat puhkesivat, se oli jatkanut ajamista vielä jonkin aikaa ennen pysähtymistään. Pysähtymisen jälkeen kuljettaja oli noussut autosta.

Poliisin mukaan kuljettaja oli käyttäytynyt turvallisuustarkastuksen yhteydessä aggressiivisesti ja tavoitellut hallussaan ollutta teräasetta.

Kuorma-auto oli ilmoitettu varastetuksi muutamia päiviä aiemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat