Poliisi pyytää havaintoja etsintä­kuulutetusta miehestä – ”Vale­poliisi” jätti palaamatta vankilaan

Poliisin mukaan etsintäkuulutettu mies oleskelee mahdollisesti Tukholman alueella Ruotsissa tai jossain päin Suomea. Mies on aiemmin tuomittu useista törkeistä petoksista niin sanotuissa valepoliisijutuissa

22.9. 16:34 | Päivitetty 22.9. 17:13

Poliisi kertoo etsivänsä miestä, joka jätti palaamatta vankilaan.

Oulun poliisi julkaisi torstaina tiedotteen, jossa pyydetään yleisöltä havaintoja Terno Antero Lindgrenin olinpaikasta.

Poliisi perustelee miehen nimen ja kuvan julkaisua sillä, että epäilee hänen saattavan mahdollisesti syyllistyä uusiin petosrikoksiin pakonsa aikana. Poliisin mukaan kyseessä on erittäin vaikeasti tavoitettava henkilö, ja poliisi haluaa tavoittaa miehen ”mahdollisten uusien rikosten ja vahinkojen estämiseksi”.

”Lindgren on etsintäkuulutettu, ja hän oleskelee mahdollisesti Ruotsissa Tukholman alueella tai Suomessa”, Oulun poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisin mukaan Lindgren on aiemmin tuomittu useista törkeistä petoksista niin sanotuissa valepoliisijutuissa. Uhreina hänen aiemmissa rikoksissaan on ollut iäkkäitä ihmisiä.

Poliisina esiintynyt ja vanhuksia huijannut mies tuomittiin vuonna 2020 Oulun käräjäoikeudessa kahden vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen muun muassa useista virkavallan anastuksista, törkeän petoksen yrityksestä sekä törkeästä maksuvälinepetoksesta.

Valtaosa teoista jäi tuolloin yrityksen asteelle, mutta yhdeltä uhrilta miehen onnistui huijata yhdessä toisen miehen kanssa lähes 180 000 euroa.

Sanomalehti Kaleva uutisoi syyskuun alussa, että mies tuomittiin tuolloin kahden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeuteen valepoliisivyyhdistä. Miehen syyksi luettiin Oulun käräjäoikeudessa muun muassa kolme törkeää petosta ja 26 virkavallan anastusta.

Mahdolliset tiedot Lindgrenin olinpaikasta voi ilmoittaa Oulun poliisilaitoksen vihjepuhelinnumeroon 0295 416194 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi.

Poliisi pyytää ilmoittamaan akuutit havainnot hätäkeskuksen numeroon 112.

Lue lisää: Poliisiksi tekeytynyt mies tuomittiin ehdottomaan vankeuteen: iäkkään naisen tililtä siirrettiin lähes 180 000 euroa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat