Vaikeuksissa oleva matka­toimisto jätti asiakkaat oman onnensa nojaan Turkissa – ”Tämä on niin sekava soppa, että en ymmärrä”

Satu ja Heikki Vanhatalo olivat maksaneet Turkin lomansa matkatoimisto Deturille. Torstaina hotelli ei meinannut päästää Vanhataloja heidän maksamalleen buffetlounaalle. Kilpailu- ja kuluttajavirasto selvittää parhaillaan Deturin ongelmia.

Satu ja Heikki Vanhatalo saapuivat Alanyaan tiistaiaamuna. Keskiviikkoiltana he saivat ensimmäisen vaatimuksen lisämaksusta.

22.9. 17:46 | Päivitetty 22.9. 18:42

Suomalaispariskunnan rantaloma Turkin Alanyassa sai keskiviikkoiltana ikävän käänteen. Hotellihuoneen oven välistä löytyi englanninkielinen lappu, jossa Satu ja Heikki Vanhataloa vaadittiin maksamaan jo maksettu hotelliloma uudestaan.

Vanhatalot ovat majoittuneet tiistaista asti Arsi-ketjun Blue Beach -hotellissa. He maksoivat matkatoimisto Deturin kautta tehdyn varauksen yhteydessä koko all inclusive -loman, johon kuuluvat ruoat ja juomat.

Satu Vanhatalon sisko majoittuu ketjun toisessa hotellissa. Hän oli myös saanut hotellilta samankaltaisen lapun.

Lapussa kerrottiin, että koska matkanjärjestäjä Detur ei ole maksanut hotellimaksuja, asiakkaan pitää itse maksaa ne. Kuitit kehotetaan toimittamaan vakuutusyhtiölle korvauksia varten.

Satu ja Heikki Vanhatalo saivat keskiviikkoiltana hotelliltaan lapun, jossa heitä kehotettiin maksamaan hotelliloma matkatoimisto Deturin maksuongelmien takia.

Myöhemmin Vanhatalot saivat hotellin vastaanotosta tiedotteen, jossa kerrottiin, että Detur on myyty suuremmalle yritykselle, eikä se sen takia pysty toimittamaan maksuja.

Deturin lähettämäksi merkityssä tiedotteessa ohjeistetaan maksamaan hotelli ja lähettämään kuitti Deturin asiakaspalveluun hyvitystä varten.

Kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) selvittää parhaillaan ongelmia.

KKV kertoo HS:lle, että kuluttajaneuvontaan on tullut joitakin yhteydenottoja huolestuneilta matkustajilta, jotka eivät ole vielä matkalla, mutta jotka miettivät oman matkansa maksua tai toteutumista.

Lue lisää: Deturin suomalaisasiakkaat vaikeuksissa Turkissa: Turisteja on pyydetty maksamaan jo maksettuja hotellihuoneita – KKV selvittää ongelmia

Torstaina Vanhatalojen tilanne Alanyassa meni yhä kummallisemmaksi. Aamulla oveen oli ilmestynyt uusi lappu, jossa kerrottiin, ettei hotellista pääse kirjautumaan ulos ilman uutta maksua.

Lisäksi Deturin asiakkaita ei torstaina haluttu päästää syömään hotellin buffet­ravintolaan ilman lisämaksun maksamista, Satu Vanhatalo kertoo.

Paikalla ollut Deturin matkaopas kuitenkin puuttui tilanteeseen.

”Saimme lopulta ruoat, mutta emme vieläkään tiedä, tullaanko meiltä pyytämään, että meidän pitäisi maksaa jotain.”

Torstaiaamuna Vanhatalojen hotellihuoneen oveen oli ilmestynyt uusi lappu, jossa heitä kehotettiin maksamaan majoituksensa.

Vanhatalot eivät aio maksaa hotellille mitään. Nyt he elävät epätietoisuudessa monen muun Deturin asiakkaan tavoin.

Tiedotus tilanteesta on Satu Vanhatalon mukaan ollut olematonta.

”Tiedotus on ollut täysi nolla. Miksi asiakkaille ei tule minkäänlaista infoa, vaikka Deturilla on meidän puhelinnumerot ja sähköpostit?”

Deturin opas kertoi torstaina Sadulle, ettei hänkään tiedä tilanteesta enempää.

”Tämä on niin sekava soppa, että en ymmärrä.”

Vanhatalot majoittuvat Alanyassa Arsi Blue Beach -hotellissa.

Alanyan loma oli yrittäjäpariskunnalle odotettu. Nyt se jatkuu hyvin epätietoisissa tunnelmissa.

”Lähdimme tänne rentoutumaan ja nollaamaan. Nyt emme tiedä, miten saamme fiiliksen takaisin loppulomalla”, Satu Vanhatalo sanoo.

"Tiistaipäivän ja eiliseen alkuiltaan asti saimme olla lomalla. Sen jälkeen aika on mennyt paskamyrskyn kanssa.”

Vanhatalojen paluulento on maanantaina. Satu Vanhatalo on kuullut huhuja, ettei lentoja välttämättä ole. Matkaopas kuitenkin vakuutti Vanhataloille, että lennot ja lentokenttäkuljetukset toimivat kuten pitääkin.

Nyt Vanhatalojen pelkona on, ettei heitä kohta päästetä enää hotellihuoneeseen. Tilanteeseen on täytynyt alkaa suhtautua huumorilla, Satu Vanhatalo sanoo.

”Heitin vitsinä, että onhan rannalla rantatuoleja, ja ilma on lämmin. Ollaan loppuloma sitten rantatuolissa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat