Kiteellä hoiva­kodissa syttyi tulipalo, henkilö­kunta evakuoi 29 vanhusta

Hoitokodissa syttyi tulipalo varhain perjantaiaamuna. Henkilökunta evakuoi vanhukset ripeästi turvaan viereiseen hoitokodin rakennukseen.

23.9. 8:29

Iäkkäiden hoitokodissa Kiteellä Pohjois-Karjalassa syttyi varhain perjantaiaamuna tulipalo, jonka alta henkilökunta evakuoi 29 asukasta.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Sarvisalontiellä Kiteen Kesälahdessa sijaitsevaan hoitokotiin noin puoli seitsemältä aamulla.

Pohjois-Karjalan päivystävä päällikkö Ari-Pekka Luomala kertoo, että palo sai alkunsa sähköpääkeskuksesta. Hoitokodissa on kaksi erillistä rakennusta, joissa on molemmissa omat sähköpääkeskuksensa.

”Molemmat alkoivat kärytä samaan aikaan. Toisessa jäi käryämiseksi, mutta toisessa syttyi tulipalo”, Luomala kertoo.

”Onhan se hyvin harvinainen tilanne. Periaatteessa esimerkiksi ukkonen voisi aiheuttaa samanaikaisen käryämisen, mutta nyt ei ole ukkostanut.”

Tulipalo jäi loppujen lopuksi hyvin pieneksi ja rajoittui sähköpääkeskuksen läheisyyteen, vain muutaman neliömetrin kokoiselle alueelle.

Palon syttymissyystä ei ole tällä hetkellä tarkempaa tietoa.

Palon syttymishetkellä hoitokodissa oli paikalla yhdeksän työntekijää. Heidän rivakan evakuoimistyönsä ansiosta yksikään ei loukkaantunut palossa, Luomala kiittelee. Henkilökunta myös hälytti palokunnan nopeasti paikalle.

Vaikka toinenkin rakennus kärsi savuvahinkoja, asukkaat voidaan ainakin aluksi sijoittaa sinne. Jatkosijoitustarpeita arvioidaan yhdessä sosiaalipäivystyksen kanssa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat