Hovioikeus piti voimassa Orimattilassa äitinsä murhanneen miehen elinkautisen tuomion

Käräjäoikeus totesi miehen tappaneen äitinsä erityisen raa’asti ja julmasti viime vuoden elokuussa Orimattilassa.

23.9. 17:32

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa Orimattilan viimevuotisen henkirikoksen tuomion.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa 41-vuotiaan Kaapo Lucien Varjokorven elinkautiseen vankeuteen äitinsä murhasta. Käräjäoikeus totesi miehen tappaneen äitinsä erityisen raa’asti ja julmasti viime vuoden elokuussa Orimattilassa.

Varjokorpi valitti tuomiostaan hovioikeuteen esittäen, että kyseessä olisi ollut tappo. Itä-Suomen hovioikeus ei kuitenkaan muuttanut käräjäoikeuden tuomiota vaan piti murhasta langetetun elinkautisen vankeustuomion voimassa.

Käräjäoikeuden tammikuisen tuomion mukaan mies murhasi äitinsä käyttämällä useita eri välineitä. Hän muun muassa pisti ja viilsi uhria erilaisilla teräaseilla ja löi uhria moottorisahalla päähän ja eri puolille vartaloa.

Teon jälkeen mies yritti hävittää ruumiin sytyttämällä sen vieressä olleen keinutuolin palamaan. Tähän liittyen mies tuomittiin törkeän vahingonteon yrityksestä.

Käräjäoikeus totesi tuomiossaan, että useiden tekovälineiden käyttö osoitti päättäväisyyttä ja sitkeää surmaamispyrkimystä, joten teko oli erityisen raaka.

Muun muassa pienemmän kokonsa takia uhri ei pystynyt puolustamaan itseään, joten teko oli myös erityisen julma. Jo ensimmäisten iskujen jälkeen uhri oli täysin puolustuskyvytön.

Käräjäoikeus linjasi, että teko oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat