Viikonlopulle luvassa tyypillistä syyssäätä

Sää on lauantaina ja sunnuntaina pääosin poutainen.

Ensi viikon alussa virtaa hieman viileämpää ilmaa erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen, ja sadekuurojen mahdollisuus kasvaa.

24.9. 3:53

Viikonlopulle on luvassa varsin tyypillistä syyssäätä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Hannu Valta. Lauantaina sää jatkuu pääosin poutaisena, pilvisyys on vaihtelevaa ja paikoin voi tulla sadekuuroja.

"Paikallisia kuuroja tulee siellä täällä, todennäköisimmin länsirannikolla ja Käsivarressa”, Valta kertoo.

Päivälämpötilat ovat 10–14 astetta, Lapissa voidaan jäädä sen alle. Yöllä lämpötilat saattavat laskea selkeillä alueilla hieman pakkasen puolelle koko maassa.

"On melko tyypillistä näin syyskuun lopussa, että alkaa olla hallaa tai yöpakkasta. Varsinkin, jos on alava, hallan arka paikka, niin notkelmissa helpoiten saattaa painua hieman pakkasen puolelle”, Valta kertoo.

Sunnuntaina sää jatkuu saman kaltaisena. Sää on enimmäkseen poutainen lähes koko maassa, pilvisyys on vaihtelevaa ja lämpötilat ovat lauantain lukemissa. Sadekuuroja voi olla todennäköisimmin länsirannikolla ja Länsi-Lapissa.

Ensi viikon alussa virtaa hieman viileämpää ilmaa erityisesti Itä- ja Pohjois-Suomeen, ja sadekuurojen mahdollisuus kasvaa. Lämpötilat ovat noin 10 asteen vaiheilla, pohjoisessa ehkä sen alapuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat