Nuori paris­kunta eristi lapsen yli neljäksi vuodeksi, raiskasivat ja hyväksikäyttivät vuosien ajan

Muun muassa törkeään vapaudenriistoon ja törkeään lapsenraiskaukseen syyllistynyt pariskunta sai vuosien vankeustuomiot. Mies tuomittiin yli 11 vuoden vankeuteen, nainen sai yli yhdeksän vuoden tuomion.

Satakunnan käräjäoikeus tuomitsi naisen ja miehen vuosien vankeusrangaistuksiin poikkeuksellisen törkeästä ja pitkäkestoisesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoskokonaisuudesta.

30.9. 13:50

Satakunnan käräjäoikeus on tuominnut naisen ja miehen vuosien vankeus­rangaistuksiin poikkeuksellisen törkeästä ja pitkäkestoisesta lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoskokonaisuudesta. Rikokset kestivät keväästä 2017 kesään 2021 eli yli neljä vuotta.

Oikeus katsoi pari–kolmekymppisen porilaispariskunnan syyllistyneen pahoinpitelyyn, törkeään vapaudenriistoon, törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön, seksuaaliseen tekoon pakottamiseen, törkeään raiskaukseen ja törkeään lapsen­raiskaukseen.

Käräjäoikeus on niukassa julkisessa selosteessaan kuvannut, että mies on esimerkiksi ollut yhdynnässä lapseen ja että lapsi on pakotettu mukaan pariskunnan seksuaaliseen kanssakäymiseen.

Tekoja ei selosteessa avata enempää. Rikosnimikkeiden perusteella lapselta on maaliskuun 2017 ja kesäkuun 2021 ajaksi riistetty liikkumisvapaus tai hän on muutoin eristetty elinympäristöstään.

33-vuotias mies tuomittiin 11 vuoden ja kolmen kuukauden vankeuteen ja 29-vuotias nainen yhdeksän ja puolen vuoden vankeuteen. Rangaistuksissa on otettu huomioon, että he olivat mielentilatutkimuksen mukaan alentuneesti syyntakeisia.

Helsingin Sanomat ja STT eivät julkaise tuomittujen nimiä, koska tuomitut olivat alentuneesti syyntakeisia ja julkaiseminen voisi loukata rikoksen uhrin yksityisyyttä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat