Ilmavoimien vuoden pääsota­harjoitus alkaa tänään, mukana hävittäjiä myös Ruotsista

Keskiviikosta perjantaihin harjoitukseen kuuluvaa lentotoimintaa on ympäri vuorokauden.

Suomen ilmavoimien F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän kuumatankkaus Ilmasotakoulun järjestämässä Baana 2022 -lentotoimintaharjoituksessa Joutsan varalaskupaikalla 28. syyskuuta 2022.

3.10. 2:32

Ilmavoimien järjestämä Ruska 22 -ilmaoperaatioharjoitus alkaa tänään kello 12. Harjoitukseen osallistuu yhteensä 50 lentokonetta ja noin 3 700 sotilasta eri puolilla Suomea.

Mukana on myös ruotsalaisia JAS 39 Gripen -hävittäjiä osana Suomen ja Ruotsin ilmavoimien yhteistyötä.

Harjoitukseen osallistuvat lentokoneet jakautuvat ilmapuolustustehtäviä harjoittelevaan ja harjoitusvastustajaa kuvaavaan joukkoon, Ilmavoimat kertoo. Koneet tukeutuvat Ilmavoimien liikkuvan taistelutavan mukaisesti useille lentopaikoille eri puolilla Suomea.

Harjoitus päättyy lauantaihin 8. lokakuuta kello 15 mennessä.

Ruska 22 on Ilmavoimien tämän vuoden pääsotaharjoitus. Siinä ovat mukana kaikki Ilmavoimien joukko-osastot, ja harjoitus näkyy ja kuuluu suuressa osassa maata.

Tänä vuonna harjoituksessa koulutetaan erityisesti Lapin lennoston ja Ilmasotakoulun reserviläisiä, joten päätukikohdat ovat Rovaniemi ja Jyväskylän Tikkakoski.

Harjoituksen ilmaoperaatioihin liittyy lentotoimintaa matalilla lentokorkeuksilla sekä yliäänilentoja, jotka lennetään mantereen yllä yli 10 kilometrin korkeudessa.

Tänään ja huomenna lentotoiminta päättyy iltaisin kello 22. Keskiviikosta eteenpäin lentotoimintaa on ympäri vuorokauden.

Ilmavoimien mukaan harjoituksen tavoitteena on ylläpitää ja kehittää Suomen ilmapuolustuksen valmiutta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat