Pelson vankilan ­verstaalla syttyi tulipalo, vangit evakuoitiin

Pelson vankilan puutyöverstaalla syttyi tulipalo maanantaina iltapäivällä. Syttymishetkellä verstaalla oli henkilökuntaa ja vankeja.

3.10. 16:27 | Päivitetty 3.10. 16:34

Pohjois-Pohjanmaalla Vaalassa Pelson vankilan puutyöverstaalla syttyi tulipalo maanantaina iltapäivällä.

Palo sai alkunsa, kun verstaan puupurulle tarkoitettu lastuimuri iski kipinää, kertoo päivystävä palomestari Sami Hiltunen.

”Kenties laitteessa oli jokin vika tai käyttöhäiriö tai laitteeseen meni naula.”

Imurista liekit levisivät imun mukana ulkona olevaan säiliöön, joka syttyi sisältä palamaan. Säiliö on Hiltusen mukaan kooltaan muutamia kuutioita.

Vankilan oma palokunta suoritti mallikkaan alkusammutuksen, jonka ansiosta palo ei levinnyt tätä laajemmalle. Pelastuslaitokselle jäi lähinnä kohteen päästyään sen varmistaminen, ettei palo ollut levinnyt rakenteisiin.

Kukaan ei loukkaantunut tulipalossa.

Palon syttymishetkellä verstaalla oli henkilökuntaa ja vankeja. Vangit evakuoitiin verstaalta toiseen palo-osastoon, Hiltunen kertoo. Palo-osasto voi tarkoittaa esimerkiksi huoneistoja, jotka on erotettu toisistaan tietynlaisilla palon leviämistä estävillä rakenteilla.

Palo-osastosta vangit vietiin omiin selleihinsä. Hiltusen tietojen mukaan siirto sujui ongelmitta, eikä tilanteessa ollut esimerkiksi vaaraa siitä, että vangit karkaisivat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat