Nainen latasi 70 euroa bensa­pumpulle – Sitten väliin ajoi Audi, joka tankkasi rahat

Oulussa Alppilan Seolle tankkaamaan mennyt Milla-Maria Kiviniemi koki ikävän yllätyksen, kun joku toinen tankkasi autonsa hänen piikkiinsä.

Milla-Maria Kiviniemi olisi tankannut autonsa 70 euron edestä, mutta joku toinen saikin hänen bensansa.

7.10. 8:46 | Päivitetty 7.10. 11:28

Oululainen Milla-Maria Kiviniemi tankkasi autonsa Kaarnatiellä sijaitsevalla Alppilan Seolla syyskuun viimeisenä perjantaina – tai olisi tankannut, mutta joku toinen veikin hänen bensiininsä.

Kiviniemi kertoo, että hän ajoi asemalle, maksoi Seon omalla sovelluksella 70 euroa bensasta ja meni tankkaamaan valitsemalleen mittarille.

”Sovellus meni kuitenkin pimeäksi, joten ajattelin, että se ei jostain syystä toiminut. Väistin sivuun selvittämään asiaa ja takanani jonossa ollut meni tankkaamaan. Heti kun tuon auton omistaja lopetti tankkaamisen, sain ilmoituksen, että raha lähti tililtäni”, Kiviniemi kertoo.

”Ensin olin vähän shokissa, sitten tajusin, että olisi pitänyt katsoa auton rekkari.”

Hän ihmettelee myös sitä, mikä sovellukseen mahtoi tulla.

”Luulisi sovelluksen näyttävän jotain sen suuntaista, että maksu meni läpi ja voit tankata.”

Kiviniemi ei ole käyttänyt sovellusta maksamiseen aiemmin, mutta Oulun Alppilan Seolla hän on käynyt usein tankkaamassa. Muiden maksutapojen kanssa hänellä ei ole ollut ongelmia.

Seon viestinnästä vastattiin HS:n kysymyksiin sähköpostitse. Mobiilisovellukseen pitäisi tosiaan tulla teksti: ”aloita tankkaus nostamalla pistooli”. Jotta tankkaus sovellusta käyttäen onnistuu, tulee sovelluksessa valita asema, mittari ja varmennettava summa. Tämän jälkeen ostos vielä varmennetaan verkkopankki­sovelluksella. Kun prosessin jälkeen palaa Seon sovellukseen, tankkauksen voi aloittaa.

Kiviniemi oli tankkaamassa 95-oktaanista bensiiniä. Perjantaina hinta oli hieman alle kaksi euroa litralta, Kiviniemi muistelee.

”Olisi 70 eurolla siis saanut ihan hyvin bensaa omaan autoon.”

Kiviniemi on melko varma, että hänen bensansa menivät juuri hänen perässään tankkaaman auton omistajalle, joten hän huhuili vaalean Audin omistajan perään myös Facebookissa Oulun puskaradio -ryhmässä. Ainakaan vielä omistajasta ei ole kuulunut mitään.

Kiviniemi on tehnyt tapahtuneesta myös rikosilmoituksen. Hänen mukaansa toisen auton omistajan on pakko tietää saaneensa ilmaiset bensat.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat