Tämä Porvoon lauantaisesta kuolon­kolarista tiedetään nyt

Porvoon lauantaisessa onnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä ja useita loukkaantui. Poliisi selvittää kaahaus­videoiden ja kolarin välistä yhteyttä.

Porvoossa perjantain ja lauantain välisenä yönä sattuneessa kahden henkilöauton liikenneonnettomuudessa kuoli kaksi ihmistä. Kolaripaikalta pois kuljetetut kolariautot Porvoossa sunnuntaina.

6.10. 17:23 | Päivitetty 6.10. 18:55

Porvoossa tapahtui lauantaina kahden auton välinen kolari, jossa kuoli kaksi henkilöä.

Onnettomuudessa kuolleet 20- ja 26-vuotiaat miehet olivat törmäyshetkellä molemmat samassa autossa.

Toisessa autossa oli yhteensä kahdeksan paikkakuntalaista nuorta, jotka kaikki loukkaantuivat. Tässä autossa olleista henkilöistä kaksi oli poliisin mukaan 18-vuotiaita, loput kuusi 15–16-vuotiaita. Matkustajista kolme oli onnettomuushetkellä auton takakontissa.

Nuoria kuljettanutta Audia ajanutta 18-vuotiasta miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta törkeästä kuoleman­tuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja useista törkeistä vammantuottamuksista.

Kolari tapahtui puolenyön jälkeen Läntisen Mannerheiminväylän ja Hornhattulantien risteyksessä Porvoossa.

18-vuotias mies ajoi Audilla Läntistä Mannerheiminväylää Porvoon keskustan suunnasta.

Poliisi epäilee, että 18-vuotiaan kuljettama auto törmäsi risteyksessä Hornhattulan suunnasta tulleen Skodan kylkeen.

Tämänhetkisen tiedon perusteella 18-vuotiaan Audi-kuskin epäillään ajaneen tilanteessa ylinopeutta, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Freddie Cederlund vahvistaa. Cederlund ei kommentoi tapahtumakulkua tai onnettomuuteen johtaneita syitä tarkemmin.

Poliisin saapuessa onnettomuus­paikalle kuolonuhreja kuljettanut Skoda oli noin sadan metrin päässä törmäys­risteyksestä. Skodan uskotaan ajautuneen pois risteysalueelta törmäyksen voimasta.

”Keskustan suunnasta tullut auto jäi suunnilleen risteyksen tienoille. Toinen päätyi noin sadan metrin päähän”, Cederlund sanoo.

Keli oli onnettomuusyönä kostea. Nopeusrajoitus onnettomuuspaikan kohdalla on 60 kilometriä tunnissa.

Porvoon liikennesuunnittelupäällikkö Hanna Linna-Varis kertoo Helsingin Sanomille, että liikennevalot olivat risteysalueella lauantaiyönä normaalisti toiminnassa.

Onnettomuuden jälkeen poliisille on lähetetty aiemmin kuvattuja autoiluvideoita, joissa ajetaan kovaa.

Poliisi selvittää nyt, liittyvätkö videot mahdollisesti 18-vuotiaaseen kuljettajaan.

”Poliisille on toimitettu tällaisia videoita, ja niiden arvo tässä tutkitaan. Sen enempää niitä ei voi avata”, Cederlund sanoo.

Cederlundin mukaan tapauksessa rikoksista epäiltyä 18-vuotiasta on puhutettu toistaiseksi vasta alustavasti.

Toisessa kolariautossa olleet kahdeksan nuorta, mukaan lukien kuljettaja, ovat Cederlundin mukaan kaikki eriasteisesti loukkaantuneita.

”Meidän tietojen mukaan tilat ovat kuitenkin vakaat.”

18-vuotiaalta kuljettajalta on onnettomuuden jälkeen otettu pois ajo-oikeus. Ainakaan tässä vaiheessa poliisi ei aio vaatia häntä vangittavaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat