Toimittajalle luettiin syyte solvauksia jakelevan oululais­poliitikon kunnian loukkaamisesta

Toimittaja Tommi Parkkonen kiistää syytteen oululaispoliitikko Junes Lokan kunnian loukkaamisesta.

Toimittaja Tommi Parkkonen työskenteli tapahtuma-aikaan Iltalehdessä, mutta hän on sittemmin tehnyt työtä Alfa-tv:ssä.

13.10. 13:34

Toimittaja Tommi Parkkoselle luettiin torstaina Oulun käräjäoikeudessa syyte paikallispoliitikko Junes Lokan kunnian loukkaamisesta.

Parkkonen oli kommentoinut Twitterissä Oulun käräjäoikeuden päätöstä, joka liittyi toimittaja Johanna Vehkoon saamaan tuomioon Lokkaan kohdistuneesta kunnianloukkauksesta.

Vehkoo tuomittiin käräjäoikeudessa ja Helsingin hovioikeudessa sakkoihin, mutta korkein oikeus kumosi sittemmin tuomion ja vapautti hänet syytteestä.

Parkkonen lähetti twiitissään terveisiä Oulun käräjäoikeudelle ja luonnehti Lokkaa ”vastenmieliseksi ja halveksittavaksi ihmiskunnan loppusaastaksi” ja ”niin sanotuksi kusipääksi”.

Lokka teki twiitistä rikosilmoituksen, ja huhtikuussa 2021 syyttäjä päätti nostaa Parkkosta vastaan syytteen.

Syyttäjän haastehakemuksen mukaan Parkkonen halvensi julkaisemallaan viestillä Lokkaa.

”Nimittelyä ei voida pitää sellaisena arvosteluna, joka kohdistuisi Lokan menettelyyn politiikassa ja joka ei selvästi ylittäisi sitä, mitä voidaan pitää hyväksyttävänä”, syyttäjän haastehakemuksessa todetaan.

Parkkonen myöntää lähettäneensä kyseisen twiitin mutta kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Lokka vaatii oikeudelle toimittamassa kirjallisessa vastauksessa Parkkoselta 3 500 euron korvausta kärsimyksestä ja vahingosta.

Lokka on itsekin tunnettu räväkästä kielenkäytöstään. Hän on saanut tuomioita muun muassa kunnianloukkauksista ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Käräjäoikeus antaa tuomion 28. lokakuuta.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat