Festari­piikityksen tutkinta kuivui kasaan, poliisi ei saanut epäiltyä pahoinpitelijää selville

Elokuussa Tampereen Blockfest-festivaalien epäillystä piikityksestä ei saatu näyttöä. Poliisi avaa tutkinnan uudelleen, jos asiasta tulee uutta tietoa.

Epäilty piikitys tapahtui Blockfest-festivaaleilla Tampereella elokuun lopussa.

14.10. 13:07

Tampereella Blockfest-festivaalin yhteydessä tapahtuneeksi epäillyn piikitystapauksen tutkinta on keskeytetty. Poliisi ei siis ole saanut näyttöä rikoksesta tai sen tekijästä.

Jutun tutkinta voidaan avata uudelleen, jos poliisi saa lisätietoja, kertoo tutkinnanjohtaja Ona Autere Sisä-Suomen poliisilaitokselta.

Asiaa tutkittiin epäiltynä pahoinpitelynä. Sen vanhenemisaika on viisi vuotta.

Poliisin mukaan asianomistaja oli kertonut joutuneensa elokuussa suukopuun vieraan seurueen kanssa festivaalialueen juomajonossa. Kun hän oli kääntänyt henkilöille selkänsä, hän oli tuntenut piston vasemmassa olkavarressaan.

Asianomistaja oli hakeutunut ensiaputeltalle, missä ensihoito oli tarkastanut hänen vointinsa. Tarkistuksen jälkeen asianomistaja oli jatkanut iltaansa festivaaleilla.

Myös Helsingin poliisi on kertoi samoihin aikoihin tutkivansa ensimmäistä kertaa piikittämiseen liittyvää rikosepäilyä. Helsingin rikosepäily liittyy tapahtumiin helsinkiläisessä yökerhossa.

Piikityksessä on kyse ihmisten huumaamisesta tyypillisesti baareissa ja yökerhoissa. Ilmiö alkoi nousta pinnalle viime vuoden syksyllä erityisesti Britanniassa mutta myös Ranskassa.

Tutkinnanjohtaja Autere painottaa, että jos tapauksia alkaisi tulla merkittävässä määrin enemmän ilmi Suomessa, ilmiöllä olisi kokonaisturvallisuuden kannalta myös yhteiskunnallista merkitystä. Poliisi seuraa sen takia tarkasti, alkaako piikityksistä tulla enemmän ilmoituksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat