Hangon öljyvuodon torjunta lähes päätöksessä

Länsisatamassa olleesta tankkausaluksesta vuoti keskiviikkona illalla useita satoja litroja raskasta polttoöljyä mereen.

16.10. 10:07

Hangon Länsisatamassa tapahtuneen öljyvahingon jälkisiivous on loppusuoralla, kertoi Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos sunnuntaina.

Länsisatamassa olleesta tankkausaluksesta vuoti keskiviikkona illalla useita satoja litroja raskasta polttoöljyä mereen. Pelastuslaitos rajasi vuotaneen öljyn meripuomeilla estääkseen öljyn leviämisen ympäristöön.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Juha Virolainen kertoi sunnuntaina, että öljy on pysynyt puomitettuna satama-alueella, eikä ole päässyt vuotamaan avomerelle. Jos kaikki menee nappiin, operaatio ja torjuntatoimet voidaankin mahdollisesti päättää jo sunnuntaina pelastuslaitoksen osalta.

Virolaisen mukaan tehtävässä on kestänyt, koska torjuntatyön aikana on jouduttu ylläpitämään laivaliikennettä satamassa.

”Se tarkoittaa, että välillä torjuntatyö joudutaan keskeyttämään, puomi joudutaan vetämään laituriin kiinni ja öljyä joudutaan tarkkailemaan siinä. Samalla valoisa aika koko ajan vähenee”, Virolainen sanoo.

Hän sanoo, että tämänkaltaisten onnettomuuksien jälkisiivoustyöt ovat välillä pitkäkestoisia, sillä raakaöljy ei lähde helposti. Öljyä joudutaan irrottamaan kuumalla höyryllä, minkä lisäksi alue tulee suojata, jotta öljy ei pääse leviämään luontoon.

”Tässä kestää, kun pelataan varman päälle.”

Päivystävä palomestari Ari Kujala kertoi aiemmin, että tankattavana olleeseen alukseen oli tullut tankkauksen aikana jonkinnäköinen ongelma, minkä vuoksi öljyä valui aluksen kannelle ja siitä veteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat