Naisen Facebook-ihastuminen johti rahan­siirtoihin, jotka toivat tuomion naiselle itselleen

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan nainen välitti eteenpäin yli 70 000 euroa toiselta suomalaiselta tullutta rahaa. Molemmat joutuivat oikeuden mukaan huijatuiksi.

16.10. 15:03

Kuopiolaisnainen on saanut tuomion törkeästä rahanpesusta rakkaushuijauksessa, jonka uhriksi hän joutui myös itse.

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan 57-vuotias nainen vastaanotti tileilleen vajaat 71 000 euroa vuosina 2018–2019. Rahat olivat peräisin toiselta petkutetuksi tulleelta suomalaisnaiselta, joka teki kuopiolaiselle yhteensä 71 tilisiirtoa. Kuopiolainen välitti rahat eteenpäin saamiensa ohjeiden mukaisesti. Rahaa oli lähetetty muun muassa Nigeriaan ja Etelä-Afrikkaan.

Rahoja välittäneen kuopiolaisen olisi pitänyt oikeuden mukaan ymmärtää, että rahat olivat todennäköisesti laittomasti hankittuja. Käräjäoikeus arvioi, että molemmat suomalaiset joutuivat rakkaushuijauksen uhreiksi.

Kuopiolainen kertoi oikeudessa tutustuneensa vuonna 2014 Facebookissa Adams-nimellä esiintyneeseen ihmiseen, johon hän sittemmin ihastui. Adamsina esiintynyt oli kertonut naiselle joutuneensa onnettomuuteen, minkä vuoksi hän oli pyytänyt naista lähettämään rahaa.

Sittemmin nainen alkoi välittää ”Adamsilta” saamiensa ohjeiden mukaan rahaa, jota hän vastaanotti toisilta naisilta. Kuopiolainen kertoi oikeudelle Adamsin sanoneen, että varat olivat peräisin tämän ystävän naisystäviltä.

Rahaa kuopiolaiselle lähettänyt toinen suomalaisnainen kertoi puolestaan saaneensa Facebookissa yhteydenoton Williams-nimellä esiintyneeltä ihmiseltä, joka oli alkanut pyytää häneltä rahaa väitetyn työmaaonnettomuuden vuoksi. Nainen oli lähettänyt rahaa saamiensa ohjeiden mukaan kuopiolaisnaisen tilille.

Kuopiolainen kiisti oikeudessa rikoksen ja kertoi myös yrittäneensä varmistaa, että rahojen pyytäjä oli todellinen henkilö. Kuopiolainen tuomittu ei saanut oikeuden mukaan itse taloudellista hyötyä teosta, mutta silti oikeus tuomitsi hänelle vuoden ehdollista vankeutta. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan vahingonkorvauksena 70 800 euroa toiselle suomalaisnaiselle. Syyte osin hylättiin.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa perjantaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat