”On totuttu, että Kuutos­tiellä kuolee ihmisiä” – Luu­­mäen kolaripaikka on paikallisille tuttu

Luumäen kolaripaikan lähellä sijaitsevassa kahvilassa pohdittiin keskiviikkona Kuutostien leveäkaistaosuuksien vaarallisuutta. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Luumäen kolarissa kuolivat perheen vanhemmat. Kaksi lasta loukkaantui vakavasti.

26.10. 11:58 | Päivitetty 26.10. 12:41

Tiistaina Valtatie 6:lla Luumäellä henkilöauto suistui päin rekkaa. Onnettomuudessa kuoli kaksi aikuista ja loukkaantui vakavasti kaksi lasta.

Kuolleet ja loukkaantuneet olivat henkilöauton kyydissä. Poliisi on vahvistanut, että henkilöauton matkustajat olivat perheenjäseniä keskenään ja että kuolleet aikuiset olivat lasten vanhemmat.

Perhe ei ollut luumäkeläinen.

Onnettomuus puhutti keskiviikkona paikallisia onnettomuuspaikan lähellä sijaitsevassa Juha Mentulan kahvilassa, kertoo esihenkilö Anu Sorsa puhelimessa.

Sorsan mukaan kahvilassa oli keskiviikkona luettu mediasta pohdintaa, pitäisikö pieneen kuntaan järjestää kriisiapua.

”En usko, että täällä ollaan sellaisen tarpeessa. Traaginen onnettomuus ja myötätuntoni on omaisten puolella, mutta täällä Luumäellä on totuttu siihen, että Kuutostiellä kuolee ihmisiä. Valitettavasti”, Sorsa toteaa.

Luumäkeä halkovan Kuutostien onnettomuus ei ole ainutkertainen. Kyseessä on vilkkaasti liikennöity tie, jolla on sattunut ennenkin onnettomuuksia. Tiellä liikkuu myös paljon rekkoja.

”Tietysti aina harmittaa myös näiden rekkakuskien puolesta. Eiväthän he sille mitään voi, jos heihin törmätään”, Sorsa sanoo.

Kahvilan asiakas Markku Salmi kutsuu Kuutostietä ”tappotieksi”.

Luumäen kohdalla valtatie on vilkkaasti liikennöity leveäkaistatie. Leveäkaistatie on yksiajoratainen tie, jonka ajokaistat ovat normaalia leveämmät.

”Ajetaan ylinopeutta ja ohitellaan miten sattuu”, Salmi sanoo.

Keli oli onnettomuuden aikana hyvä ja tie kuiva, mutta paikallisessa kahvilassa on pohdittu sitäkin, olisiko tie sittenkin ollut jäinen.

”Edellisenä yönä oli kuitenkin ollut pakkasta seitsemän astetta”, Sorsa miettii.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisista toteaa, että leveäkaistateiden tiedetään yleisesti lisäävän onnettomuuksien riskiä, kun autoilijat tekevät reippaammin ohituksia.

Tielinen ei kuitenkaan osannut vielä keskiviikkona aamupäivällä sanoa, liittyykö kyseiseen onnettomuuteen ohitustilannetta tai ylinopeutta.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä. Teon ei toistaiseksi epäillä olevan tahallinen.

Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden rikkomisesta, kuolemantuottamuksesta ja kahdesta vammantuottamuksesta. Koska epäilty on kuollut, epäilyt eivät tule johtamaan syytteeseen asti.

Poliisin tämänhetkisten tietojen mukaan autoa kuljetti perheen isä. Tutkinta on kuitenkin vielä kesken.

Rekka-auton kuljettaja ei loukkaantunut, mutta on HS:n tietojen mukaan hyvin järkyttynyt tapahtuneesta.

Onnettomuus tapahtui Valtatie 6:lla Luumäellä Somerharjun kohdalla. Tämän hetkisen käsityksen mukaan perhe oli matkalla Taavetista Kouvolaan päin.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja kriisipäivystys on valmistautunut antamaan kriisiapua onnettomuuteen liittyen numerossa 040-6511828.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat