Luumäen surma-auto seilasi kaistoilla ennen törmäystä – Isä ja äiti kuolivat, lapsilla ei hengenvaaraa

Luumäen kuolonkolarissa ei tällä hetkellä epäillä tahallista tekoa. Autossa olleet kaksi lasta toimitettiin sairaalahoitoon, ja heidän tilansa on vakaa.

Kaksi ihmistä kuoli Luumäellä tiistaina tapahtuneessa henkilöauton ja rekan nokkakolarissa. Onnettomuuspaikalla ohjattiin liikennettä vielä illalla.

26.10. 15:01 | Päivitetty 26.10. 16:25

Poliisilla on uutta tietoa Luumäen kuolonkolarin tapahtumista. Henkilöauto ja rekka törmäsivät valtatie 6:lla tiistaina kello 13.30.

Kolarissa kuoli päijäthämäläinen pariskunta.

Henkilöauto oli poliisin tiedotteen mukaan ollut matkalla kohti Kouvolaa, kun auto oli alkanut seilata ajokaistalla. Autoa ajoi perheen isä, ja kyydissä oli pariskunnan lisäksi kaksi lasta.

Somerharjun kohdalla auto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vasemmasta etukulmastaan vastaantulevan rekan vasempaan etukulmaan.

Auto ehti seilata kaistalla jopa useita minuutteja ennen onnettomuutta, kertoo tutkinnanjohtaja Saku Tielinen.

”Välillä se meinasi mennä keskiviivan päälle ja sitten taas toiseen reunaan.”

Tielisen mukaan seilaaminen ei viittaa niinkään auton hallinnan menettämiseen, vaan johonkin kuljettajasta johtuvaan syyhyn. Tahallista tekoa ei tällä hetkellä epäillä.

Syytä auton seilaamiselle ei tiedetä. Seilaamista voi Tielisen mukaan aiheuttaa esimerkiksi alkoholi, sairauskohtaus, väsymys tai riita autossa.

Kuskin verestä ei onnettomuuspaikalla mitattu alkoholipitoisuutta.

”Toivottavasti kolarin syystä saataisiin oikeuslääketieteellisessä kuoleman­syyn­tutkinnassa lisätietoja.”

Pariskunta kuoli onnettomuudessa välittömästi. He istuivat auton vasemmalla sivulla.

Esitutkinnassa ei ole ilmennyt, että auto olisi ajanut ylinopeutta tai ohitellut muita autoja.

Pariskunnan lisäksi autossa olleet perheen kaksi lasta toimitettiin sairaalahoitoon Helsinkiin. Heidän tilansa on vakaa, eikä hengenvaaraa ole.

”Käsittääkseni he ovat tajuissaan ja olosuhteisiin nähden hyvässä kunnossa”, Tielinen sanoo.

Poliisi ei ole kuullut lapsia tapahtuneesta.

”Meillä ei ole aikomusta alkaa kuulla lapsia tämän asian tiimoilta ainakaan ihan heti. Katsomme myöhemmin, onko se tarpeen.”

Poliisi epäilee kuljettajana toiminutta perheen isää liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kuolemantuottamuksesta sekä kahdesta vammantuottamuksesta. Koska epäilty on kuollut, epäilyt eivät tule johtamaan syytteeseen asti.

Lisäksi menehtyneiden henkilöiden osalta suoritetaan oikeuslääketieteellinen kuolemansyyntutkinta.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat