Vanki karkasi ilman housuja

Vankilan henkilökunta ja poliisi koirineen etsivät Joensuun Pyhäselän vankilasta karanneita miehiä. Toinen karanneista vangeista on saatu kiinni.

Joensuun Pyhäselän vankila kuvattuna talvella 2017.

31.10. 12:06 | Päivitetty 31.10. 13:45

Joensuun Pyhäselän vankilasta karkasi aamupäivällä kaksi vankia. Vankilan apulaisjohtaja Jouni Rajahalme vahvisti STT:lle tiedon kaksikon karkaamisesta ulkoilupihalta. Hänen mukaansa henkilökunta ja poliisi koirineen etsivät mieskaksikkoa.

Vangit karkasivat ulkoilun yhteydessä.

Poliisi tiedotti maanantaina iltapäivällä kello yhden jälkeen, että toinen vangeista on saatu kiinni, mutta toinen on edelleen kateissa.

Kateissa olevalla vangilla ei karkaamishetkellä ollut jalassaan toista kenkää eikä päällyshousuja. Hänellä oli yllään musta verkkatakki, jossa on olkapäillä vaaleita raitoja, sekä musta pipo, jossa on edessä harmaata kuviota sekä oranssivalkoiset hanskat.

Toisessa jalassaan karkurilla oli musta kenkä, jossa on oranssit nauhat.

Mies on iältään noin 40-vuotias, noin 190 senttimetriä pitkä ja vartaloltaan hoikka. Poliisi pyytää ilmoittamaan tuoreista havainnoista hätäkeskukseen sekä vanhemmista havainnoista sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Kateissa olevalla vangilla on taustallaan enimmäkseen omaisuusrikoksia eikä hän ole vaarallinen sivullisille tai virnaomaisille, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Pyhäselän 87-paikkainen vankila sijaitsee 25 kilometriä Joensuun keskustasta etelään. Vankilassa on sekä mies- että naisvankeja.

Paosta uutisoi ensin MTV:n uutiset.

Lue lisää: Kalterit sahannut ja ikkunasta paennut mies oli kateissa pidempään kuin kukaan muu – HS selvitti, montako vankia on nyt Suomessa karkuteillä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat