Pekka Toveri tutkijaksi Ulko­poliittiseen instituuttiin

Pekka Toveri liittyy Ulkopoliittisen instituutin Suomen ulkopolitiikkaa, Pohjois-Euroopan turvallisuutta ja Natoa käsittelevään tutkimusohjelmaan. Hän on kommentoinut viime aikoina runsaasti Venäjän hyökkäystä käsitteleviä aiheita mediassa.

Pekka Toveri seurasi Ulkopoliittisen instituutin johtajan Mika Aaltolan Mihin menet Suomi? Pelon aika Euroopassa -teoksen julkistustilaisuutta Helsingissä 17. lokakuuta 2022.

1.11. 14:19

Puolustusvoimien entinen tiedustelu­päällikkö, kenraalimajuri evp. Pekka Toveri on aloittanut tutkijana Ulkopoliittisessa instituutissa (Upi).

Instituutti kertoo Twitter-tilillään Toverin liittyvän Suomen ulkopolitiikkaa, Pohjois-Euroopan turvallisuutta ja Natoa käsittelevään tutkimusohjelmaan samalla vahvistaen Upin asiantuntemusta turvallisuus- ja puolustuspoliittisista aiheista.

Toveri on kommentoinut viime kuukausina runsaasti Venäjän hyökkäystä käsitteleviä aiheita mediassa.

Ulkopoliittisen instituutin viestintäpäällikön Marleena Kolehmaisen mukaan tehtävä on määräaikainen ja kestää vuoden, minkä jälkeen sen jatkamista voidaan tarkastella uudelleen. Kolehmaisen mukaan Toveri ei ole instituutin palkkalistoilla.

Ulkopoliittinen instituutti käyttää titteliä affilioitunut tutkija, jolla usein tarkoitetaan vierailevaa tutkijaa.

”He ovat oman alansa asiantuntijoita, jotka voivat esimerkiksi julkaista tutkimuksia Upin julkaisusarjoissa, osallistua Upin seminaareihin ja toimia Upin lähettiläinä”, Kolehmainen kertoo.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat