Marjanpoimijoiden ihmiskaupasta epäilty ex-toimitusjohtaja pysyy vangittuna

Rovaniemen hovioikeus hylkäsi marjanpoimintayrityksen entisen toimitusjohtajan kantelun vangitsemisestaan. Kaikkiaan jutussa on vangittuna kolme epäiltyä.

Marjanpoimijoiden ihmiskauppaan liittyvien rikosepäilyjen takia on vangittua kaikkiaan kolme ihmistä.

1.11. 15:40

Rovaniemen hovioikeus on hylännyt marjanpoimijoiden ihmiskaupasta epäillyn miehen kantelun vangitsemisestaan. Polarica Marjahankinta oy:n entisen toimitusjohtajan Jukka Kriston vangitseminen pysyy siten voimassa.

Oulun käräjäoikeus vangitsi Kriston kuukausi sitten epäiltynä ihmiskaupasta. Myöhemmin Lapin käräjäoikeus jatkoi vangitsemista. Rikosnimike on vaihtunut perusmuotoisesta ihmiskaupasta törkeäksi ihmiskaupaksi.

Juttuun liittyen on vangittu myös työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hallitusneuvos Olli Sorainen. Häntä epäillään törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä. Hän kiistää rikosepäilyt.

Sorainen vangittiin sunnuntaina heikommalla eli syytä epäillä -perusteella. Hänet on siis vapautettava, jos poliisi ei esitä tuomioistuimelle uutta näyttöä viikon kuluessa.

Sen sijaan Kristo on vangittu todennäköisin syin eli vahvemmalla perusteella.

STT:n mukaan Kristo on hiljattain siirretty pois Polarican toimitusjohtajan tehtävästä.

Poliisi epäilee kymmenien Suomessa työskennelleiden thaimaalaisten marjanpoimijoiden joutuneen ihmiskaupan uhriksi vuosien 2020–2022 aikana.

Esitutkinnan keskiössä ovat pohjoissuomalainen luonnonmarjayritys sekä thaimaalainen yritys, joka rekrytoi marjanpoimijoita Suomeen. Kriston lisäksi vangittuna on marjanpoimijoiden rekrytoimiseen liittyvä henkilö.

Syytteen nostamisen määräpäivä on 25. toukokuuta.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat