Avulias bussikuski vei matkustamista aristelleen naisen määrän­päähän päätepysäkin jälkeen

Matkustaja ilahtui ystävällisyydestä, mutta huolestui, että ehtikö kuljettaja ylimääräisen lenkin jälkeen lainkaan päiväunille.

Minna Kokko pääsi avuliaan kuljettajan ansiosta sujuvasti Oulun linja-autoasemalle jatkamaan kotimatkaa.

2.11. 19:02

Tamperelainen Minna Kokko hullaantui Ouluun erikoisen tapauksen myötä tiistaina. Muhokselta paikallisliikenteen bussilla nainen oli kovin huolissaan, miten hän löytäisi linja-autoasemalle jatkaakseen matkaa kaukoliikenteen linja-autolla kotiin päin.

Kokko oli käymässä miesystävänsä luona Muhoksella. Hän ei ole koskaan aiemmin käynyt Oulussa ja kertoo olleensa hyvin jännittynyt ennen lähtöä.

”Olen hyvin ihmisarka ja arka uusille sosiaalisille tilanteille. Valvoin edellisenä yönä, kun en tiennyt, miten pääsisin perille.”

Kokon miesystävä rohkaisi häntä, että kyllä ihmiset neuvovat. Kokko kertoo silti olleensa niin hermostunut, ettei aamulla ollut ruokahaluakaan.

Päästyään bussin kyytiin Kokko pyysi apua kuljettajalta.

”Kuski sanoi, että kyllä hän auttaa.”

Toisin kuin Oulusta Muhokselle mennessä, takaisin tullessa kyseinen paikallisliikenteen linja 41 ei aja linja-autoaseman ohi vaan kiertää pohjoisempaa Hintan, Tuiran ja Merikosken siltojen kautta keskustaan, missä on sen päätepysäkki.

Kuljettaja kertoi Kokolle, että bussin päätepysäkiltä on pari kilometriä matkaa linja-autoasemalle. Hän mainitsi myös, että hänellä alkaa parin tunnin tauko päätepysäkille päästyä.

”Olin varma, että soitan taksin”, Kokko sanoo.

Kuljettaja kuitenkin totesi, että hän miettii jotain ratkaisua matkan aikana. Kun bussi oli perillä Oulun keskustassa ja kuljettaja otti bussin pois linjalta, hänellä oli iloinen yllätys Kokolle.

”Kuski sanoi, että mä vien sut sinne.”

Näin myös tapahtui. Kokko pääsi suoraan linja-autoaseman eteen. Kun hän sanoi kuljettajalle, että hänen olisi odotettava seuraavaa bussia kaksi tuntia, kuljettaja vielä neuvoi, että Kokko voisi odotella bussin lähtöä ja syödä vaikka viereisellä R-kioskilla.

”Siellä istuin, ja söin paninin.”

Panini tuli aamun ruokahaluttomuuden jälkeen tarpeeseen.

Kokko sanoo olevansa hyvin vaikuttunut.

”Oululainen ystävällisyys korostui bussissa ja kioskissa.”

Kuljettajasta Kokko oli keskiviikkoiltana hieman huolissaan. He olivat jutelleet matkalla Muhokselta Ouluun.

”Kuski haaveili, että pääsisi päiväunille. Hän sanoi, että hänellä on kahden tunnin tauko ja hän aikoikin ottaa pienet torkut.”

Tuolloin Kokko ei vielä tiennyt, että kuljettaja tekisi ylimääräisen mutkan saattaakseen hänet määränpäähän. Illemmalla Kokko mietti, että ehtiköhän kuljettaja torkahtaa laisinkaan.

Oululaiset ovat Facebookin perusteella arvostaneet kuljettajan toimintaa. Kokko kirjoitti Puskaradio Oulu -ryhmään pienen kirjoituksen tapahtuneesta, ja keskiviikkoiltaan mennessä se oli kerännyt yli 2 000 tykkäystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat