Mies raiskasi lapsia yli kymmenen vuotta jäämättä kiinni – Sai poikkeuksellisen tuomion

Mies tuomittiin poikkeukselliseen pitkään vankeusrangaistukseen neljään lapseen kohdistuneista vakavista seksuaalirikoksista. Törkeimpänä tekona oikeus piti 8-vuotiaan lapsen raiskaamista ja teon kuvaamista.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen yli 13 vuodeksi vankeuteen neljään lapseen kohdistuneista vakavista seksuaalirikoksista.

4.11. 11:13 | Päivitetty 4.11. 11:25

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut 48-vuotiaalle miehelle poikkeuksellisen pitkän vankeusrangaistuksen yli kymmenen vuotta jatkuneesta seksuaalirikosten sarjasta. Sinä aikana miehellä oli neljä eri uhria.

Mies sai yhteensä 13 vuotta ja 1 kuukautta vankeutta. Käräjäoikeuden mukaan mies on syyllistynyt kaikkiaan 31:een eri rikokseen. Hänet tuomittiin muun muassa kolmesta törkeästä lapsenraiskauksesta ja kahdestatoista törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Neljä syytettä oikeus hylkäsi.

Törkeimmäksi teoksi oikeus katsoi elokuussa 2019 tapahtuneen törkeän lapsenraiskauksen. Mies oli tällöin raiskannut 8-vuotiaan lapsen ja samalla kuvannut teon. Oikeuden mukaan pelkästään tästä teosta mies olisi saanut seitsemän vuotta vankeutta.

Miehen teot osoittivat muutenkin vakavaa piittaamattomuutta henkilöön liittyvistä keskeisistä oikeushyvistä, oikeus totesi julkisessa selosteessaan. Tällä se tarkoitti, ettei mies piitannut esimerkiksi muiden ihmisten koskemattomuudesta ja seksuaalisesta itsemääräämisoikeudesta.

Miehelle olisi pitänyt tuomita maksimirangaistus eli 15 vuotta vankeutta, oikeus arvioi. Hänet on kuitenkin aiemmin tuomittu vajaan kahden vuoden vankeusrangaistukseen, ja tämä rangaistus piti ottaa huomioon. Nämä kaksi tuomiota yhdessä eivät voi ylittää 15 vuoden maksimia, joten sen vuoksi nyt annettiin rangaistukseksi hieman päälle 13 vuotta.

Pienenä lievennyksenä oikeus otti huomioon sen, että mies oli myötävaikuttanut muutamien tekojensa selvittämiseen. Se alensi rangaistusta kahdella kuukaudella.

Mies tuomittiin maksamaan neljälle eri uhrilleen yhteensä 104 000 euron korvaukset muun muassa kärsimyksestä, kivusta ja särystä sekä kuluista. Törkeimmän teon uhri saa 52 000 euron korvaukset.

Miehen omaisuutta oli aiemmin määrätty vakuustakavarikkoon 34 000 euron edestä. Tämä pidetään voimassa, kunnes vahingonkorvaukset on maksettu.

Tuomio on salainen uhrien suojelemiseksi, mutta oikeus antoi asiasta julkisen selosteen. HS ei julkaise tuomitun nimeä uhrien suojelemiseksi.

Tuomio ei ole lainvoimainen, vaan siitä on mahdollista valittaa Helsingin hovioikeuteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat