Poliisi on kuulustellut Porvoon kuolon­kolarista epäiltyä 18-vuotiasta kuljettajaa

Kaksi kuoli kolarissa Porvoossa lokakuussa. Turma-autoa kuljettaneen 18-vuotiaan epäillään ajaneen ylinopeutta. Lisäksi poliisi selvittää päihteiden osuutta onnettomuuteen.

Kaksi kuoli lokakuussa Porvoossa sattuneessa kolarissa.

7.11. 14:35 | Päivitetty 7.11. 15:39

Poliisi on kuulustellut Porvoon kuolonkolarista epäiltyä 18-vuotiasta kuljettajaa. Kuulustelun yksityiskohtia ei avata esitutkinnan ollessa kesken.

Yhtä lokakuisessa kuolonkolarissa loukkaantuneista nuorista, 16-vuotiasta tyttöä, poliisi ei ole vieläkään päässyt kuulemaan.

Kaksi kuoli ja kahdeksan loukkaantui kahden henkilöauton välisessä yöllisessä kolarissa lokakuun alussa. Poliisi epäilee, että 18-vuotiaan kuljettama Audi törmäsi risteyksessä Hornhattulan suunnasta tulleen Skodan kylkeen.

Kuolleet 20- ja 26-vuotiaat tuttavukset olivat poliisin mukaan Skodan kyydissä. He olivat porvoolaisia.

Audin kyydissä oli kahdeksan Askolasta kotoisin olevaa nuorta, jotka kaikki loukkaantuivat. Kyydissä oli kaksi 18-vuotiasta, loput olivat 15–16-vuotiaita. Kaikki loukkaantuneet on jo kotiutettu sairaalasta.

Nuori, jota poliisi ei ole päässyt kuulustelemaan, on onnettomuudessa vakavimmin loukkaantunut, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Freddie Cederlund Itä-Uudenmaan poliisista. Hän matkusti kahden muun nuoren kanssa onnettomuushetkellä Audin takakontissa.

Audi-kuskia epäillään tällä hetkellä kahdesta törkeästä kuoleman­tuottamuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja useista törkeistä vammantuottamuksista.

Kuljettajan epäillään ajaneen tilanteessa ylinopeutta.

”Vielä ei pystytä sanomaan, kuinka kovaa kuski ajoi. Se pitää vielä laskea”, Cederlund sanoo.

Onnettomuuden jälkeen poliisille on lähetetty aiemmin kuvattuja autoiluvideoita, joissa ajetaan kovaa. Poliisi selvittää, liittyvätkö videot mahdollisesti 18-vuotiaaseen kuljettajaan.

”Kaahailuvideot liittyvät asiaan ja niitä käsitellään tutkinnassa, mutta emme vahvista liittyvätkö ne kuljettajaan”, Cederlund sanoo.

Lisäksi poliisi selvittää päihteiden osuutta onnettomuuteen.

Cederlundin arvion mukaan esitutkinnan valmistuminen venyy todennäköisesti ensi vuoden puolelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat