Uutissuomalainen: 17-vuotiaiden ajokorttiuudistus saattaa lykkääntyä

Uusi laki mahdollistaisi 17-vuotiaille entistä helpommin ajokortin saamisen.

Lakiesityksessä 17-vuotiaiden ajokorttilupaa varten tarvittaisiin ainoastaan huoltajan suostumus.

10.11. 6:09

17-vuotiaita koskevan ajokorttiuudistuksen voimaantulo saattaa lykkääntyä ensi vuoteen, kertoo Uutissuomalainen.

Eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Suna Kymäläinen (sd.) kertoo Uutissuomalaiselle, että lain voimaantulo siirtyy, koska valiokunnan mietintö on yhä kesken.

”Sovimme aamulla hallituspuolueiden kesken, että pyydämme mietintöä varten vielä uusia asiantuntijakuulemisia”, Kymäläinen sanoo.

Kymäläisen mukaan mietinnön valmistuminen saattaa venyä eduskunnan kevätistuntokauteen. Kun mietintö on valmistunut, eduskunta joko hyväksyy tai hylkää hallituksen lakiesityksen.

Kymäläinen ei ota kantaa siihen, kuinka eripurainen valiokunta on myös kritiikkiä keränneen lakiesityksen suhteen.

”Kyllähän lakiesitys on hämmentävä ja se sisältää monia näkökulmia”, Kymäläinen sanoo Uutissuomalaiselle.

Hallitus esitti kesäkuussa liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakan (sd) johdolla ajokorttilain uudistusta. Uusi laki takaisi 17-vuotiaille mahdollisuuden suorittaa ajokortti ilman erillistä poikkeuslupaa. Lakiesityksessä 17-vuotiaiden ajokorttilupaa varten tarvittaisiin ainoastaan huoltajan suostumus.

Hallituksen lakiesitykseen sisältyy myös joitain rajoituksia, sillä 17-vuotias ei saisi ajaa henkilöautolla puolenyön ja aamuviiden välillä ja voisi kuljettaa autolla kerrallaan ainoastaan yhtä matkustajaa.

Mikäli uudistus tulee voimaan, liikenteessä autoilevien alaikäisten määrä voi kasvaa vuosittain kymmenillätuhansilla. Sekä poliisi että Liikenneturva pitivät lakimuutosta huonona, sillä se heikentäisi liikenneturvallisuutta ja lisäisi onnettomuuksien määrää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat