Kontio­lahdella kolarissa koulu­bussi ja 38 matkustajan linja-auto, joka kaatui kyljelleen – kolme loukkaantui lievästi

Kaksi linja-autoa kolhaisi toisiaan, minkä seurauksena toinen auto suistui ojaan. Tiellä pysynyt auto oli koulukuljetusbussi.

17.11. 16:06 | Päivitetty 17.11. 16:28

Kaksi linja-autoa kolaroi torstaina iltapäivällä Kontiolahdella Pohjois-Karjalassa. Ensitietojen mukaan linja-autot kolhaisivat toisiaan, ja törmäyksen voimasta toinen bussi suistui ojaan ja kaatui kyljelleen.

Suistunut bussi oli Savo-Karjalan Linjan tilausajo. Bussi liukui ojassa muutamia metrejä, päivystävä palomestari Lauri Hirvonen Pohjois-Karjalan pelastuslaitokselta.

Bussin kyydissä oli kuljettaja ja 38 ihmistä, joista neljä päätyi ensihoidon tarkistettavaksi. Kolme lievästi loukkaantunutta kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi.

Tiellä pysynyt auto oli koulukuljetus­bussi, kertoi Pohjois-Karjalan pelastuslaitos tiedotteessaan. Bussin kyydissä oli kuljettaja ja kolme kouluikäistä lasta.

Onnettomuuspaikka sijaitsee Pyytivaarantiellä. Linja-autot olivat matkalla vastakkaisiin suuntiin.

”Kaksi isoa linja-autoa kohtasivat tien mutkassa. Tie oli liukas ja kohdalta kohtuu kapea”, Hirvonen kertoo.

Vielä ei tiedetä, mitä onnettomuushetkellä tarkalleen tapahtui tai olivatko molemmat linja-autot onnettomuushetkellä omilla kaistoillaan.

Poliisi epäilee esitutkinnan alkuvaiheessa molempien linja-autojen kuljettajia liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan aikana.

Onnettomuuspaikan raivaamisesta ja liikenneonnettomuuden tutkinnasta aiheutui haittaa muulle liikenteelle noin kahden tunnin ajan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat