Pää­toimittaja Antero Mukka vakuuttaa HS:n journalistisen työn jatkuvan entiseen tapaan

Sanoman hallitus aloittaa Kaius Niemen seuraajan etsimisen viipymättä. HS:n vastaavan päätoimittajan tehtävää hoitaa Antero Mukka, joka on työskennellyt HS:n päätoimittajana vuodesta 2014 lähtien.

Helsingin Sanomien vastaavan päätoimittajan tehtävää hoitaa perjantaista alkaen Antero Mukka.

18.11. 18:10

”Ammatillisen historiani surullisin päivä.”

Näin kuvasi tuntojaan päivällä Twitterissä Antero Mukka, HS:n vt. vastaava päätoimittaja. Tieto vastaavan päätoimittajan Kaius Niemen rattijuopumusepäilystä ja erosta oli juuri tullut julki.

Sama suru ja hämmennys oli perjantaina käsin kosketeltavissa myös HS:n toimituksessa. Mukka kertoi uutisesta toimitukselle ja vakuutti, että journalistinen työ jatkuu entiseen tapaan, peräänantamattomasti.

”Koko toimitusyhteisöllemme perjantaiaamun tapahtuvat tulivat järkytyksenä”, Mukka sanoo.

”Tämä tapahtuu onneksi tilanteessa, jossa lehti on arvostettu, lukijoidensa ja tilaajiensa luottama väline.”

Niemeä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, joka tapahtui perjantaina aamulla. Tapahtumat rajoittuvat Helsingin keskustassa sijaitsevan Sanomatalon parkkihalliin.

Niemi itse vahvisti lausunnossaan epäilyn ja kertoi olevansa siitä pahoillaan. Hän katsoi, ettei voi enää jatkaa tehtävässään.

Lue lisää: Sanoman hallitus vapautti Kaius Niemen vastaavan pää­toimittajan tehtävästä – taustalla epäily törkeästä ratti­juopumuksesta

Tapahtumia ei voi Mukan mielestä puolustella. Niistä voi silti olla pahoillaan, hän toteaa.

”Kaius Niemi on ollut laajasti pidetty ja arvostettu journalistinen johtaja. Moni kokee, että hänen henkilökohtainen panoksensa on ollut ratkaiseva Hesarin digitaalisen menestyksen takana.”

Niemi on tehnyt määrätietoista työtä sekä suomalaisen mediakentän että kansainvälisen sananvapauden eteen, Mukka toteaa.

Perjantaina päivällä tietoon tullut uutinen yllättikin koko toimitusyhteisön.

”On aina iso asia toimitukselle, jos vastaava päätoimittaja lähtee yllättäen”, toteaa HS:n työntekijöitä edustavan Sanomain toimitusosaston puheenjohtaja Anna Takala.

”Henkilöstön kannalta tärkeintä on, että pystymme jatkamaan eteenpäin niin, että tämä häiritsee työtämme mahdollisimman vähän.”

Helsingin Sanomia julkaisevan Sanoman hallitus vapautti Niemen tehtävästään perjantaina iltapäivällä. Hallituksen puheenjohtaja Pekka Ala-Pietilä kertoi hallituksen käynnistävän Niemen seuraajan etsimisen viipymättä.

Tällä välin vastaavan päätoimittajan tehtävää hoitaa Antero Mukka.

Mukka, 55, on työskennellyt Helsingin Sanomien uutisista vastaavana päätoimittajana vuodesta 2014 lähtien.

Mukka aloitti uransa HS:ssä vuonna 1995 ja siirtyi esimiestehtäviin vuonna 1997. Hän kuuluu lehden pitkäaikaisimpiin päällikkötoimittajiin.

Helsingin Sanomien syventävistä sisällöistä vastaavana päätoimittajana jatkaa Laura Saarikoski.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat