Pienkerrostalossa yöllä raju tulipalo Tampereella, epäillään tahallaan sytytetyksi

Paloa epäillään tahallaan sytytetyksi, sillä rakennus syttyi monesta kohdasta samaan aikaan.

19.11. 4:49 | Päivitetty 19.11. 10:15

Tampereen Hipposkylässä sijaitsevassa tyhjillään olleessa pienkerrostalossa syttyi raju tulipalo lauantain vastaisena yönä.

Rikoskomisario Tommi Juvonen kertoi yhdeksän aikaan, että poliisi alkaa selvittää palon syttymissyytä.

”Tekoa tutkitaan tuhotyönä ja kuka mahtaa olla sytyttäjä, koska sellaisia viitteitä siinä nyt on, että se on tahallaan sytytetty”, rikoskomisario Juvonen sanoi.

Tutkinta on hyvin alkutekijöissään, ja Juvonen sanoi, että vielä ei tiedetä, liittyykö Hipposkylän palo muihin paloihin. ”Pitää tutkia, onko tässä samoja elementtejä.”

Pirkanmaata on viime aikoina piinannut tuhopolttojen sarja. Maakunnassa on ollut tänä vuonna jo yli 30 tahallista rakennuspaloa tai yritystä sytyttää rakennus palamaan.

Juvonen sanoi, että poliisi on nyt yhteydessä pelastuslaitokseen ja arvioi sen mukaan, milloin palopaikalle päästään tekemään palon syyn tutkintaa.

Pirkanmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Jarkko Pietiläinen kertoi jo varhain lauantaiaamuna, että paloa epäillään tahallaan sytytetyksi.

”Epäillään kyllä, että tahallaan olisi sytytetty. Alkuvaiheessa paloja oli useassa paikassa, niin se jo kuvastaa sitä, että jotain tahallisuuteen viittaavaa saattaa olla. Poliisi tutkii syttymissyyn.”

Pelastuslaitos sai hälytyksen palosta puoli kahden jälkeen yöllä. Paikalle hälytettiin 13 yksikköä, joista osa on sammutusyksiköitä. Mukana oli muun muassa kuusi säiliöautoa.

Paloa sammutettiin aamuun asti.

Pietiläinen kertoi aamulla seitsemän aikaan, että palo on saatu sammutettua lähes kokonaan. Jäljellä on raivaustyötä ja hiillospesäkkeiden etsimistä raunioista. ”Kivijalka on jäljellä”, Pietiläinen kuvaa tuhojen täydellisyyttä.

Aamulla tilanne oli rauhallinen, ja pelastuslaitos oli voinut vähentää yksiköitä kahdeksaan. Raivaustyöt ja jälkisammutus jatkuvat puolille päivin.

Palomestarin mukaan talo on tyhjillään oleva, kaksikerroksinen pienkerrostalo, jossa on neljä rappukäytävää. Osa vastaavista taloista on suojelukohteita ja osa purku-uhan alla. Palomestarin mukaan sisällä ei tiettävästi ollut yhtään henkilöä palon syttyessä.

”Emme ole päässeet tutkimaan tiloja, koska palo on ollut niin raju. Suuri olettamus on, että yhtään ihmistä ei ole altistunut palolle”, hän sanoo.

Pelastuslaitos on saanut palon vuoksi muutamia savuhavaintoja. Palomestarin mukaan savusta ei kuitenkaan ole aiheutunut välitöntä vaaraa.

Palosta levisi savua lounaan ja etelän suuntaan, eli lähialueille kuten Kalevaan, Järvensivuun ja Viinikkaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat