Bussi syttyi ilmiliekkeihin Turun moottoritiellä, kuljettaja pelastautui ikkunasta

Bussissa oli palon syttymishetkellä vain kuljettaja.

20.11. 13:32

Turun moottoritiellä Muijalan ja Lempolan välisellä osuudella syttyi sunnuntaina aamupäivällä linja-auto palamaan, Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Pelastuslaitos sai hälytyksen tapahtuneesta puoli kahdentoista aikaan.

Palomestari Jukka Ekholm Länsi-Uudenmaan pelastuslaitokselta kertoo, ettei palosta aiheutunut henkilövahinkoja. Palomestarin mukaan bussissa ei ollut matkustajia, ainoastaan kuljettaja.

Kun kuljettaja oli huomannut palon, hän oli ohjannut bussin nopeasti tienpientareelle.

”Kuljettaja oli aluksi yrittänyt päästä autosta ulos ovien kautta, mutta niiden mekanismit eivät olleet toimineet ilmeisesti sähköjärjestelmävian vuoksi, joten hän joutui rikkomaan ikkunan ja pääsi pelastautumaan sitä kautta”, Ekholm sanoo.

Paikalle saapui kuusi pelastuslaitoksen yksikköä. Palo saatiin sammutettua nopeasti, mutta bussi tuhoutui palossa täysin.

”Bussin perä oli täysissä liekeissä, kun tulin kohteeseen, ja palo lähti etenemään kohti etuosaa”, Ekholm kertoo.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkkaa tietoa. Palo on kuitenkin lähtenyt mitä ilmeisimmin moottoritilasta, palomestari arvioi.

Ekholm kiittelee kuljettajan ripeää ja neuvokasta toimintaa.

”Hän reagoi nopeasti ja toimi täysin oikein. Onnea oli sikälikin mukana, ettei kyydissä ollut ketään. Jos bussi olisi ollut täynnä matkustajia, tilanne olisi voinut olla todella huono.”

Liikenne kulki vielä puoli kahden aikaan iltapäivällä onnettomuuspaikan ohi yhtä kaistaa pitkin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat