Poliisi: S-pankin petos­sarjasta epäillyt saivat haltuunsa yli miljoona euroa

Poliisi on saamassa valmiiksi tutkinnan, joka liittyy kesällä 2022 tapahtuneeseen laajaan rahanpesu- ja maksuvälinepetossarjaan.

Poliisi on saamassa valmiiksi laajan kesällä 2022 tapahtuneen rahanpesu- ja maksuvälinepetossarjan tutkinnan.

21.11. 15:39

Poliisi on saamassa valmiiksi laajan rahanpesu- ja maksuvälinepetossarjan tutkinnan, kerrotaan poliisin tiedotteessa. 16- ja 23-vuotiaat espoolaiset epäillyt tekivät kesällä 2022 noin 70 oikeudetonta tilisiirtoa S-pankin asiakkaiden tileiltä.

Poliisin tiedotteen mukaan epäillyt saivat haltuunsa arvion mukaan 1 200 000 euroa. Poliisi on saanut takavarikoitua rikoshyötynä tästä summasta noin 500 000 euroa.

Lisäksi epäillyt kirjautuivat noin 140 asiakkaan pankkitilille. He käyttivät tässä hyväkseen S-pankin tietojärjestelmässä ollutta haavoittuvuutta.

Tutkintaa johtava rikoskomisario Klaus Geiger kertoi syyskuussa HS:lle, että poliisin epäilysten mukaan rahoja käytettiin leveään elämään ja sijoitettiin esimerkiksi kryptovaluuttoihin.

Kahden pääepäillyn lisäksi poliisi epäilee useita henkilöitä rahanpesusta. Geiger kertoi aiemmin, että muut epäillyt ovat pääepäiltyjen lähipiiriä.

Poliisi on henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin rikossarjan uhreihin.

Rikosnimikkeinä tutkinnassa ovat törkeä maksuvälinepetos, maksuvälinepetos, törkeä rahanpesu ja rahanpesu.

Rikoskokonaisuus saadaan syyteharkintaan vuoden 2023 alussa.

”Kaikki tutkinnan aikana kiinniotetut ja vangitut odottavat tällä hetkellä vapaalla esitutkinnan päättymistä sekä tulevaa syyteharkintaa”, Geiger kertoo tiedotteessa.

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat