Mies tarjosi 15-vuotiaalle kannabista ja raiskasi tämän

26-vuotias mies houkutteli 15-vuotiaan tytön asunnolleen, tarjosi tälle kannabista ja raiskasi useaan kertaan. Oikeus tuomitsi miehen heinäkuussa tapahtuneesta teosta neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen.

Jyväskylän käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomion heinäkuussa tapahtuneesta 15-vuotiaan raiskauksesta.

23.11. 13:14 | Päivitetty 23.11. 15:24

Keski-Suomen käräjäoikeus on tuominnut törkeästä lapsenraiskauksesta 26-vuotiaan miehen, joka tarjosi 15-vuotiaalle tytölle kannabista ja raiskasi tämän useaan kertaan. Teko tapahtui heinäkuussa Jyväskylässä.

Farhan Piruzdelan tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen. Törkeän lapsenraiskauksen lisäksi hän sai tuomion huumausainerikoksesta.

Mies tapasi tytön supermarketissa ja kertoi ajatelleensa, että onpas siinä paljastavasti pukeutunut nuori henkilö. He vaihtoivat yhteystietoja ja alkoivat viestitellä. Viestittelyssä sovittiin tapaamisesta.

Tarkoitus oli mennä kävelylle, mutta mies houkutteli tytön asunnolle. Tytön mukaan tarkoitus oli katsella televisiota, vaikka miehellä ei lopulta edes ollut tv:tä.

Asunnolla mies tarjosi tytölle kannabista. Tyttö kertoi, ettei hän olisi halunnut polttaa sitä, muttei uskaltanut kieltäytyä. Tämän jälkeen mies raiskasi tytön useaan kertaan.

Mies kiisti raiskaukset ja sanoi kaiken tapahtuneen yhteisymmärryksessä. Hän myös kertoi uskoneensa, että tyttö on 17-vuotias.

Oikeuden mukaan tytön yksityiskohtaista ja muuttumatonta kertomusta tuki myös muu näyttö, muun muassa todistajien havainnot tytön käytöksestä heti teon jälkeen.

Kun tyttö oli päässyt pois asunnosta, hän oli saanut sekavuustilastaan huolimatta soitettua nuorisokotiin, jossa hän asui. Ohjaaja oli tullut paikalle, soittanut hätäkeskukseen ja lähtenyt viemään tyttöä heti sairaalaan. Sinne poliisi oli tullut puhuttamaan tätä.

Miehen kertomus oli taas muuttunut siltä osin, kun hän kertoi tapahtumista ennen asunnolle menoa. Se heikentää jossain määrin hänen kertomuksensa uskottavuutta, oikeus totesi.

Tytön uskottavan kertomuksen ja sitä tukevan muun todistelun perusteella ei ole uskottavaa ja mahdollista, että tapahtumat olisivat edenneen miehen kertomalla tavalla, oikeus päätti.

Mies määrättiin maksamaan tytölle kärsimyksestä sekä kivusta ja särystä yhteensä 6 600 euroa.

Oikaisu 23.11.2022 kello 15:25: Kuvatekstissä luki aiemmin virheellisesti, että käräjäoikeus olisi antanut tuomion tiistaina. Käräjäoikeus antoi tuomion keskiviikkona.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat