”Yksiselitteisen piittaamaton” sarja­raiskaaja sai tuomion, raiskasi heti seuraavana päivänä uudelleen

Mies syyllistyi uuteen raiskaukseen päivä sen jälkeen, kun käräjäoikeus antoi hänelle tuomion aiemmasta raiskauksesta. Nyt mies sai kolme vuotta ja yhdeksän kuukautta vankeutta.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi moneen kertaan tuomitun sarjaraiskaajaan jälleen vankeuteen.

24.11. 11:01 | Päivitetty 24.11. 14:30

Toistuvasti seksuaalirikoksiin syyllistynyt sarjaraiskaaja on saanut uuden tuomion.

Päijät-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi 47-vuotiaan Mikko Tapani Linnannon kolmeksi vuodeksi ja yhdeksäksi kuukaudeksi vankeuteen raiskauksesta, kahdesta pahoinpitelystä sekä oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta.

Raiskaustuomiota kovennettiin sen takia, että Linnanto on syyllistynyt seksuaalirikoksiin toistuvasti. Nyt tuomioon johtaneen raiskauksen hän teki päivä sen jälkeen, kun hän oli saanut Keski-Suomen käräjäoikeudesta kolme vuotta vankeutta aiemmasta raiskauksesta. Vaasan hovioikeus piti tuomion voimassa.

Miehen seksuaalirikoshistoria ulottuu neljännesvuosisadan taakse. Käräjäoikeuden tuomiossa mainitaan aiemmista tuomioista kolme tuoreinta ja painotetaan, että miehen jatkuvat samankaltaiset rikokset osoittavat hänessä ”yksiselitteisesti täydellistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä”.

Tuoreimpaan tuomioon johtanut rikos tapahtui syksyllä 2020. Mies oli mökissä pakottanut naisen yhdyntään väkivaltaa käyttämällä. Raiskauksen jälkeen mies sitoi naisen kädet nippusiteillä ja alkoi lyödä naista kasvoihin.

Uhri sai pahoinpitelyssä vammoja, muun muassa silmäkuopan murtuman ja lasiaisen irtoamisen. Syyttäjä oli vaatinut miehelle tältä osin rangaistusta törkeästä pahoinpitelystä, mutta oikeus piti tekoa perusmuotoisena pahoinpitelynä.

Mies myönsi oikeudenkäynnissä raiskauksen ja väkivallan. Oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisen hän kiisti.

Oikeus määräsi hänet heti vangittavaksi uuden tuomion takia.

Mies myös määrättiin maksamaan naiselle 13 000 euron korvaukset kärsimyksestä sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat