Uhrinsa kidutuksenomaisesti murhannut ja teon videoinut mies tuomittiin elinkautiseen

Tuomitun tekemiltä tallenteilta näkyy, että tarkoituksena oli tappaa uhri kipua aiheuttavalla ja uhria alentavalla tavalla ja kidutuksenomaisesti tämän kuolemaa viivyttäen.

25.11. 16:39

Pirkanmaan käräjäoikeus on tuominnut murhasta elinkautiseen vankeuteen miehen, joka puukotti toisen miehen hengiltä ja kuvasi teosta videoita, joista ainakin yhden hän lähetti eteenpäin.

Mies syyllistyi veritekoon uhrin kotona Akaassa viime jouluna. Käräjäoikeuden mukaan tuomitun tekemiltä tallenteilta näkyy, että tarkoituksena oli tappaa uhri kipua aiheuttavalla ja uhria alentavalla tavalla ja kidutuksenomaisesti tämän kuolemaa viivyttäen. Oikeuden mukaan mies myös nauroi ja ilkkui uhrille sekä selosti tälle iskujaan.

Murhan lisäksi mies tuomittiin hautarauhan rikkomisesta, koska oikeuden mukaan hän oli kosketellut uhrin kasvoja tämän kuoleman jälkeen ja kuvannut tilanteen.

Miehelle tehtiin mielentilatutkimus, jonka perusteella käräjäoikeus katsoi, että Petri Heikki Kalevi Viitaniemi, 36, oli tekoaikaan syyntakeinen, eli ymmärsi tekonsa.

Käräjäoikeus antoi tuomionsa marraskuun alkupuolella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Osaston luetuimmat