Useita kuollut liikenne­onnettomuuksissa viikon­loppuna, ajokeli etelässä huono

Autoilijoita kehotetaan tänään valppauteen liikenteessä huonon ajokelin vuoksi Etelä-Suomessa.

Autoilijoita kehotetaan tänään valppauteen liikenteessä huonon ajokelin vuoksi Etelä-Suomessa.

27.11.2022 7:54 | Päivitetty 27.11.2022 9:03

Viikonlopun aikana on tapahtunut useita kuolemaan johtaneita liikenneonnettomuuksia eri puolilla Suomea.

Lauantaina iltapäivällä Lapin Pellossa kuoli nokkakolarissa kaksi ihmistä. Kolari tapahtui toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Siinä oli osallisena kaksi henkilöautoa, molempien autojen kuljettajat kuolivat. Toisessa autossa kyydissä ollut matkustaja vietiin sairaalahoitoon.

Myöhään lauantai-iltana kaksi ihmistä kuoli kolarissa Loimaalla Varsinais-Suomessa. onnettomuus sattui Hannunkadulla Loimaan keskustan tuntumassa.

Sunnuntain vastaisena yönä puolestaan Kouvolassa linja-auto ja henkilöauto kolaroivat. Henkilöauton kuljettaja kuoli onnettomuudessa. Ajoneuvot törmäsivät toisiinsa yöllä Kuutostiellä Teuroisten kohdalla. Sekä bussi että henkilöauto syttyivät palamaan, ja pelastuslaitos sammutti ajoneuvopalot.

Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan tiet ovat maan eteläosissa paikoin lumisia ja liukkaita, minkä lisäksi lumisade saattaa heikentää ajokeliä.

Ilmatieteen laitos puolestaan varoittaa, että Uudellamaalla, Varsinais-Suomessa, Kymenlaaksossa, Satakunnassa sekä Päijät- ja Kanta-Hämeessä voi liikennettä vaikeuttaa lumisateen lisäksi jäätävä tihkusade.

Ilmatieteen laitoksen mukaan liikenteen sujuvuus voi sään takia heikentyä, ja keskinopeudet voivat olla teillä tavallista hitaammat. Sään vuoksi autoilijoita kehotetaan tarkkaavaisuuteen, koska onnettomuusriski on kohonnut.

Varoitukset ovat voimassa sunnuntaina iltapäiväkahteen saakka. Ilmatieteen laitos ennustaa, että lunta voi tulla paikoin myös muualla Suomessa sunnuntain aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat