12 vuotta sitten kadonnut mies löytyi kuolleena, poliisi: ”Nyt omaiset saivat selvyyden”

Toukokuussa vuonna 2010 kadonnut mies on löytynyt kuolleena. Rikos­komisario vahvistaa mediassa aiemmin olleen tiedon, jonka mukaan mies sanoi lähtiessään, että häntä ei sitten löydetä.

1.12.2022 15:53 | Päivitetty 1.12.2022 17:40

Kittilässä toukokuussa vuonna 2010 kadonnut mies löytyi kuolleena viime lokakuussa, kertoo Lapin poliisi.

Mies löytyi metsästä Kittilässä. Hänet löysi sattumalta metsässä liikkunut sivullinen. Löytöaika oli siinä mielessä hyvä, että maa ei ollut vielä lokakuussa lumen peitossa.

Poliisi tiedotti löytymisestä joulukuun ensimmäisenä päivänä.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Huhtamäki kertoo, että tiedottamisessa kesti, sillä miehen tunnistaminen vei aikansa.

Katoamisen aikaan miehen päällystakki löytyi Levin Saha ja Höylä oy:n alueelta.

Poliisi etsi kadonnutta miestä aikanaan muun muassa metsästä Vapaaehtoinen pelastuspalvelun eli Vapepan ja etsintäkoirien kanssa. Etsintöjä jatkettiin vuosittain. Vuonna 2014 poliisi teki vielä aktiivisesti etsintöjä maastoon ja muihin mahdollisiin katoamispaikkoihin.

Mies löytyi samoilta alueilta kuin mistä häntä on vuosien aikana etsittykin. Etsintää hankaloitti maaston vaikeakulkuisuus. Tapauksen tutkinnanjohtaja on vaihtunut, eikä Huhtamäki tiedä, miten tutkinnat osattiin kohdistaa juuri kyseiseen löytöpaikkaan.

”Vuosien aikana poliisi on miettinyt, että minne muualle etsintöjä voisi vielä kohdistaa. Nyt poliisi on omaisten puolesta tyytyväinen siihen, että kadonnut löytyi ja omaiset saivat selvyyden”, hän sanoo.

Huhtamäki vahvistaa mediassa aiemmin olleen tiedon, jonka mukaan mies olisi sanonut lähtiessään, että häntä ei sitten löydetä.

Poliisi ei epäile asiassa rikosta. Asiaa tutkitaan kuolemansyyn tutkintana, eikä poliisilla ole asiaan enempää tiedotettavaa.

Oikaisu 1. joulukuuta kello 16.25: Korjattu muotoilu ”vuonna 2010 löytynyt mies” muotoon ”vuonna 2010 kadonnut mies”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat