Rajavartiolaitos: Venäläis­mies hankki 16 väärennettyä leimaa passiinsa oleskellakseen Euroopassa

Rajavartiolaitos käännytti miehen Venäjälle. Hänelle määrättiin lisäksi maahantulokielto kahdeksi vuodeksi Schengen-alueelle.

Nuijamaan rajanylityspaikka kuvattuna syyskuussa 2022.

2.12.2022 8:51

Kaakkois-Suomen rajavartiolaitos kertoo tutkineensa venäläismiehen laitonta oleskelua Schengen-alueella, kertoo rajavartiolaitos tiedotteessaan.

Tiedotteessa kerrotaan, että venäläismies oli poistumassa Suomesta Venäjälle. Hän esitti maastalähtötarkastuksessa Venäjän passin, jossa oli Schengen-alueella oleskeluun oikeuttavana asiakirjana Ranskan myöntämä viisumi, jonka voimassaolo päättyisi lokakuussa 2024.

Viisumi mahdollistaa maksimissaan kolmen kuukauden yhtäjaksoisen oleskelun puolen vuoden aikana.

Rikosepäily paljastui Nuijamaan rajanylityspaikalla 30. marraskuuta.

Rajatarkastajat epäilivät, että miehen passissa olevat Schengen-rajatarkastusleimat ja niiden leimavastinparit eivät ole aitoja.

Lisäksi epäiltiin, että väärillä leimoilla on peitelty laitonta oleskelua Schengen-alueella.

Kaakkois-Suomen rajavartioston rikostorjuntayksikön suorittamassa esitutkinnassa kävi ilmi, että mies oli oleskellut 38 vuorokautta laittomasti Schengen-alueella.

Venäläismies otettiin kiinni väärennyksestä ja ulkomaalaisrikkomuksesta epäiltynä.

Oleskelun peittämiseksi mies oli hankkinut Italiassa oleskellessaan 16 väärää leimaa passiinsa. Mies myönsi hankkineensa leimat voidakseen oleskella Euroopassa pidempään kuin viisumi mahdollistaa.

Rajavartiolaitoksen mukaan mies oli ilmaissut, ettei hän halunnut olla Venäjällä vallitsevan tilanteen johdosta.

Rajavartiosto käännytti miehen Venäjälle. Miehelle määrättiin lisäksi maahantulokielto kahdeksi vuodeksi Schengen-alueelle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat