Nuoren naisen taposta vangittu seitsemän epäiltyä Oulussa

Poliisi on tutkinut yli kaksi viikkoa Oulussa Hiirosen kaupunginosassa tapahtunutta henkirikosta.

2.12.2022 16:10

Oulun käräjäoikeus on vanginnut kaikkiaan seitsemän henkilöä epäiltyinä rikoksista, jotka liittyvät asunnosta henkirikoksen uhrina löytyneen nuoren naisen tapaukseen.

Poliisi on tutkinut yli kaksi viikkoa Oulussa Hiirosen kaupunginosassa tapahtunutta henkirikosta, jota se piti tappona heti alusta alkaen.

Lue lisää: Asunnosta löytyi ruumis Oulussa – poliisi epäilee henkirikosta

Poliisi kertoo nyt selvittäneensä, että kokonaisuuteen liittyy kaksi eri tapahtumaa, jotka ajoittuvat useamman päivän aikavälille.

Nyt vangittuina olevia henkilöitä poliisi epäilee useista rikoksista, nimikkeinä ovat muun muassa tappo, törkeä pahoinpitely ja törkeä vapaudenriisto.

Osaa vangituista epäillään osallisuudesta itse henkirikokseen ja osaa muista rikoksista, jotka ovat tulleet ilmi henkirikostutkinnan aikana.

”Rikokset ovat kohdistuneet samaan asianomistajaan eli kuolleena löytyneeseen nuoreen naiseen”, kertoo tiedotteessa rikosylikomisario Janne Koskela.

Poliisi selvittää yhä motiivia, samoin kuin tapahtumien kulkua ja epäiltyjen osuutta tekoihin. Rikoksista epäillyt ja uhri ovat jollakin tasolla tunteneet toisensa entuudestaan.

Poliisi on kuulustellut useita henkilöitä kokonaisuuteen liittyen ja tehnyt teknistä tutkintaa tapahtumapaikoilla. Poliisin mukaan esitutkinta on yhä akuutissa vaiheessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat