Kymmeniä lentoja myöhässä Helsinki-Vantaalla, etelässä lunta jopa 15 senttiä tavallista enemmän

Finavian verkkosivujen mukaan saapuvia lentoja on myöhässä kymmeniä.

Liikennettä Pohjoisesplanadilla Helsingissä pöpperöisessä lumikelissä torstaina.

8.12.2022 12:59 | Päivitetty 8.12.2022 20:43

Etelä-Suomeen kertynyt poikkeuksellinen lumimäärä on aiheuttanut viivästyksiä lentoliikenteeseen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Finavian verkkosivujen mukaan saapuvia lentoja on myöhässä kymmeniä. Myös lähteviä lentoja on myöhässä. Muun muassa Tukholman, Tallinnan, Oslon ja Istanbulin lentojen arvioituja lähtöaikoja on myöhennetty.

Lunta on etelässä lähes 30 senttiä, mikä on Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Tuukka Keräsen mukaan noin 15 senttiä tavanomaista enemmän.

Finavia varoitti eilen, että lumisade voi aiheuttaa viivästyksiä lentoliikenteeseen keskiviikkona ja torstaina. Tiedotteen mukaan lumisade voi aiheuttaa muutoksia kiitoteiden käyttöön ja lennonvarmistus voi joutua rajoittamaan saapuvien lentojen määrää.

Lentokentällä torstai-iltana vallitsevasta lumikaaoksesta uutisoi aiemmin Ilta-Sanomat.

Etelä-Suomen lumimäärät ovat lähes samat kuin Lapissa, jossa lumen syvyys on 30 sentin molemmin puolin.

”Esimerkiksi Pyhtäällä Kymenlaaksossa on kertynyt 32 senttiä lunta. Se on saman verran kuin Enontekiöllä”, Keränen sanoo.

Muualla Suomessa lunta on vähemmän. Keski- ja Itä-Suomessa lumen syvyys on jäänyt 15–20 sentin paikkeille. Lännessä on alueita, joilla on Keräsen mukaan vain muutama sentti lunta.

Luminen polku Espoossa torstaina.

Loppuviikon aikana kertyy Keräsen mukaan vielä muutama sentti lunta lisää eri puolilla Suomea. Lunta ei tule kuitenkaan yhtä paljon kuin alkuviikolla.

”Viiden sentin lumikertymät voivat olla perjantain ja viikonlopun aikana mahdollisia. Lumen syvyys voi olla joillakin paikkakunnilla viikon päätteeksi siis 35 senttiä.”

Ajonkeli oli torstaina huono tai erittäin huono kaikkialla Suomessa Fintrafficin tieliikennekeskuksen mukaan.

Tieliikennekeskus muistuttaa autoilijoita oikeasta tilannenopeudesta ja turvaväleistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat